Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +19 °C
Apmācies
Piektdiena, 13. septembris
Iza, Izabella

Obamu pāris iedvesmo demokrātu konventa delegātus ar enerģizējošām runām

Bijušā ASV prezidenta Baraka Obamas un viņa sievas bijušās ASV pirmās lēdijas Mišelas Obamas runas īpaši elektrizējušas Čikāgā notiekošā ASV Demokrātiskās partijas nacionālā konventa delegātus ar aicinājumiem pāršķirt jaunu lappusi cerībās par ASV nākotni un ar aktivitāti vēlēšanās nepieļaut republikāņu kandidāta Donalda Trampa atgriešanos Baltajā namā, vēsta BBC.

M. Obama sāka savu uzrunu ar vārdiem "cerība atgriežas", tā atsaucot atmiņā Baraka Obamas 2008. gada kampaņas par prezidenta amatu ikonisko plakātu ar uzrakstu Hope (cerība). Viņa uzsvēra, ka konventā oficiāli nominētā demokrātu kandidāte uz ASV prezidenta amatu Kamala Harisa "ir viens no viskvalificētākajiem cilvēkiem, kāds jebkad kandidējis uz prezidenta amatu". M. Obama arī pārmeta D. Trampam centienus darīt visu iespējamo, lai iedvestu cilvēkiem bailes no Obamu pāra: "Viņa ierobežotais un šaurais pasaules redzējums lika viņam just apdraudējumu no tā, ka eksistē divi smagi strādājoši, inteliģenti, sekmīgi cilvēki, kuri turklāt ir melnādaini." Viņa arī teica, ka D. Tramps pievērsies "neglītiem, mizogīniem, rasistiskiem meliem reālu ideju paušanas vietā". M. Obama aicināja "neaizmirst, ar ko mums ir darīšana", jo priekšā stāv smaga cīņa, palikušas tikai 11 nedēļas, lai mobilizētu atbalstu H. Harisai un viceprezidenta amata kandidātam Timam Volzam.

Savukārt B. Obama paziņoja, ka Džo Baidens "nodevis lāpu" K. Harisai, tāpēc tagad esot laiks visiem cīnīties par "Ameriku, kurai mēs ticam". Viņš uzsvēra, ka, neskatoties uz pēdējo nedēļu laikā piedzīvoto demokrātu enerģiskuma pieaugumu, priekšā stāv ļoti cieša sacensība uz pusēm sašķeltajā valstī. B. Obama piebilda, ka D. Trampu nemoka bezmiegs par amerikāņu dzīves stāvokli. "Viņš ir 78 gadus vecs miljardieris, kurš nav pārstājis gausties par savām problēmām, kopš nobrauca lejā ar savu zeltīto eskalatoru. Un tas turpinās un turpinās. Nesen dzirdēju kādu salīdzinām Trampu ar kaimiņu, kurš turpina aiz jūsu loga trokšņot ar lapu pūtēju katru dienu, katru minūti. Viņš neuzskata varu ne par ko vairāk kā līdzekli savu mērķu sasniegšanai," teica eksprezidents.

B. Obama arī piebilda, ka visa pasaule skatās, kas notiks novembra vēlēšanās. Lai gan ASV nevarot būt pasaules policists vai iznīcināt visu ļaunumu un netaisnību, Amerikai esot jābūt labā spēkam. Un tam ticot arī K. Harisa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits