Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Oregona kļūst par trešo ASV štatu, kurā atbalsta marihuānas legalizāciju

Pēc otrdien, 4.novembrī, notikušā referenduma Oregona kļuvusi par trešo ASV štatu, kur iedzīvotāji atbalstījuši marihuānas legalizāciju individuālai lietošanai, vēsta The Huffington Post. Tāpat likumprojekts atbalstīts Vašingtonas Kolumbijas apgabalā. Savukārt Floridā referendumā par marihuānas legalizāciju medicīniskai lietošanai ar nelielu pārsvaru uzvarējuši šīs narkotiskās vielas legalizācijas pretinieki, ziņo Associated Press.

Oregonā pēc likuma stāšanās spēkā ar nākamā gada jūliju privātpersonas, kas sasniegušas 21 gada vecumu, drīkstēs mājās uzglabāt līdz pat astoņām uncēm (aptuveni 226 gramiem) marihuānas, bet publiskās vietās pie personas nevarēs atrasties vairāk par vienu unci jeb 28,3 gramiem marihuānas.

Marihuānas apriti Oregonā uzraudzīs un regulēs tā pati komisija, kas pašlaik štatā uzrauga stipro alkoholisko dzērienu industriju. Iecerēts, ka no marihuānas tirdzniecības iegūtie nodokļu ieņēmumi tiks novirzīti skolu un policijas finansēšanai, kā arī finansiāla atbalsta sniegšanai ārstniecības programmām no narkotikām atkarīgajiem.

"Cilvēki vairs netiks muļķoti ar anti-marihuānas propagandu, ko viņi ir klausījušies visu dzīvi. Šis ir kārtējais piemērs, kad vēlētāji atklāti pasaka – mums ir gana!" pēc referenduma paudis marihuānas legalizācijas projekta pārstāvis Meisons Tverts.

Likumprojekts par marihuānas legalizāciju individuālai lietošanai atbalstīts arī Vašingtonas Kolumbijas apgabalā. Apgabalā pieaugušie drīkstēs glabāt divas unces (aptuveni 56,6 gramus) izžāvētas marihuānas, kā arī mājās audzēt līdz sešiem marihuānas augiem. Tomēr pagaidām likums neparedz legalizēt regulētu marihuānas tirdzniecību.

ASV marihuāna jau ir legāla Kolorādo štatā un Vašingtonas štatā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits