Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā 0 °C
Sniega pārslas
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Pabeigta izmeklēšana par Krievijas iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanās

ASV īpašais prokurors Roberts Millers piektdien pabeidza divus gadus ilgušo izmeklēšanu par Krievijas iejaukšanos 2016.gada ASV prezidenta vēlēšanās un iesniedza savu ziņojumu Tieslietu ministrijai.

Ziņojums ir konfidenciāls, bet tieslietu ministrs Bils Bars vēstulē Kongresam paziņoja, ka viņš varētu rezumēt tā galvenos slēdzienus jau šajā nedēļas nogalē.

Bars sacīja, ka viņš konsultēsies ar savu vietnieku Rodu Rouzenstainu un Milleru, lai noteiktu, kas vēl no šī ziņojuma var tikt publiskots Kongresam un sabiedrībai.

"Es palieku uzticīgs iespējami lielākai atklātībai, un es jūs informēšu par mana pārskata statusu," sacīja Bars.

Ziņojums ir iesniegts pēc pēdējās nedēļās izteiktiem pieņēmumiem par to, vai Millers nāks klajā ar kādām apsūdzībām vai pierādījumiem, kas atbalstītu iespējamu Trampa impīčmentu.

Millers līdz šim izvirzījis apsūdzības 34 cilvēkiem, tostarp sešām kādreiz Donaldam Trampam tuvu stāvošām personām. Viņa komanda neparedz ieteikt jaunu apsūdzību izvirzīšanu, ASV medijiem piektdien pavēstīja Tieslietu ministrijas augsta amatpersona.

ASV prezidents Donalds Tramps ir vairākkārt noliedzis, ka viņa vēlēšanu kampaņai būtu bijusi kāda noruna ar Maskavu, un ir raksturojis Millera izmeklēšanu kā "nelikumīgas raganu medības", ko veicot neobjektīvu izmeklētāju komanda.

Baltais nams piektdien paziņoja, ka vērtē atzinīgi ilgi gaidītā ziņojuma iesniegšanu.

"Nākamie soļi ir tieslietu ministra Bara ziņā, un mēs gaidām, ka šis process ies savu gaitu," paziņoja Trampa preses sekretāre Sāra Sandersa.

 

Top komentāri

hmmm
h
Citiem vārdien sakot - pret Trampu neko neatrada. Tas, ka izvirzītas apsūdzības citiem cilvēkiem, ir tāpēc, ka ja cilvēkus skrupulozi pārbauda, tad atrod dažādus citus pārkāpumus ar PAMATAPSUDZIBU NESAISTĪTOS procesos. Tas ir apmēram kā sāktu rūpīgi izmeklēt Jāni Bērziņu, neko neatrastu, taču atklātu, ka viņa dēls pīpējis zālīti, sieva nozagusi kleitu no lielveikala, bet čoms tirgojis nelegālo alkoholu. Lai Millers izmeklē Hileriju Klintoni un garantēju ka būs apsūdzība pre kaudzi demokrātu.
Irlielāmērāticams
I
ka šis ir viens no dumjākajiem politiskajiem gājieniem, kāds vien iespējams. Tas ir līdzīgi kā, ja vecis visiem atklāti stāstītu, ka ar viņa sievu kniebjas kaimiņš. Klaigājot pa visu pasauli par Krievijas iejaukšanos tiek sniegta liecība par ASV politikā itkā valdošu lielu bardaku, kur jebkurš var atnākt un "iejaukties". Ļoti slikta reklāma , ko valstij sagādāja Hilarijas kompānija.
Vārds
V
FAKE NEWS ZAUDĒJA!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits