Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Pakistānas potenciālais premjers sola neatbalstīt ASV pretterorisma karu

Pakistānas potenciālais jaunais premjerministrs - partijas Pakistānas Musulmaņu līga (PML-N) līderis - Navazs Šarifs paziņojis, ka ievēlēšanas gadījumā pārtrauks valsts dalību ASV vadītajā pretterorisma karā. Šarifs intervijā britu raidorganizācijai BBC norādīja, ka tas nepieciešams, lai nodrošinātu mieru Pakistānā un citviet pasaulē.

ASV vadītajā karā pret terorismu Pakistāna piedalās kopš 2001.gada 11.septembra teroraktiem, un Šarifa izteikumi var radīt satraukumu Rietumos, kas jau tā bažījas par islāmistu ietekmes iespējamo palielināšanos Pakistānā pēc tam, kad ārvalstu karavīri 2014.gadā atstās Afganistānu.

Intervijā BBC Šarifs sacīja, ka Pakistānai nepieciešams izstāties no kara pret terorismu, bet neatklāja, vai viņš plāno pārtraukt arī militārās operācijas pret talibiem un starptautisko teroristisko organizāciju Al Qaeda. Šarifs, kurš iepriekš jau divreiz ieņēmis premjera amatu, norādīja, ka vēlas sadarboties ar citām valstīm, lai panāktu ilgstošu mieru reģionā.

Jau vēstīts, ka 11.maijā Pakistānā notiks parlamenta velēšanas, bet talibu uzbrukumi un augošā vardarbība pret šiītu musulmaņiem ir raisījusi bažas par drošību vēlēšanu laikā. Trešdien pašnāvnieka sarīkotā sprādzienā pie policijas iecirkņa Pakistānas ziemeļrietumos tika nogalināti vismaz trīs cilvēki un 25 ievainoti. Policijai pagaidām nav skaidrs, vai uzbrukuma mērķis bija viņu iecirknis vai mītiņš, ko netālu rīkoja sekulārā Avami Nacionālā partija (ANP). Talibi iepriekš ir draudējuši ANP un vēl divām valdībā pārstāvētajām partijām, kuras uzskata par pārāk liberālām. Talibi ir nosodījuši gaidāmās vēlēšanas, nodēvējot tās par neislāmiskām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits