Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

papildināts (12:34) - ASV cīņai ar Islama valsti izmantos Turcijas karabāzes

Turcija atļāvusi ASV izmantot tās teritorijā esošās gaisa spēku bāzes cīņā ar Islāma valsts (IV) spēkiem, paziņojusi Amerikas Savienoto Valstu nacionālās drošības padomniece Sjūzenna Raisa. ASV varēs izmantot arī stratēģiski svarīgu bāzi pie Sīrijas robežas.

Intervijā ASV medijam NBC, Rīsa sacīja, ka Turcija ir piekritusi ASV piedāvājumam, izmantot kara bāzes, lai apmācītu Sīrijas pretošanās spēkus un veiktu militāras operācijas Sīrijā un Irākā.    

ASV jau ilgstoši izmanto gaisa bāzi Turcijas dienvidos, kur atrodas apmēram 1500 gaisa spēku karavīri. Pašlaik ASV izmanto arī bāzes Apvienotajos Arābu Emirātos, Kuveitā un Katarā, kurā atrodas galvenais ASV gaisa spēku centrs reģionā.

Telefona sarunā ar Turcijas aizsardzības ministru Ismetu Jilmazu Pentagona vadītājs Čaks Heigels pauda pateicību Turcijai par tās "vēlmi dot savu ieguldījumu koalīcijas aktivitātēs, uzņemot un apmācot Sīrijas opozicionārus", paziņoja Pentagona pārstāvis.

Kā norādīja Heigels, koalīcijai ir ļoti nozīmīgas Turcijas zināšanas par šo reģionu. Viņš uzslavēja Turciju arī par augsto atbildību, ar kādu tā risina tādus jautājumus kā bēgļu plūsma un robežu drošība.

Turcijas parlaments šomēnes deva atļauju valdībai uzsākt militāru darbību pret IV Irākā un Sīrijā, bet nekādas operācijas vēl nav īstenotas.

Apstākļos, kad aizvien pieaug kritika pret Turciju par tās pasivitāti cīņā pret IV kaujiniekiem Sīrijas pilsētā Kobanē, ASV piektdien ziņoja par "progresu" Turcijas iesaistē cīņā ar IV.  Kobane atrodas uz Sīrijas un Turcijas robežas. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

ISW: Krievija pulcē grupējumu Harkivas virzienam

Krievija turpina veidot savu ziemeļu grupējumu, kas varētu atkal uzbrukt Ukrainas ziemeļaustrumiem, tostarp Harkivai, tomēr Krievijai pagaidām nav spēku pilsētas sagrābšanai, uzskata ASV Kara studi...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits