Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Par Obamas veselības aprūpes sistēmas reformas pamatu izmantots Romnija Masačūsetā apstiprināts likums

Veselības aprūpes reforma Savienotajās Valstīs, kuras uzsākšanu izdevās panākt ASV prezidentam Barakam Obamam, izstrādāta, balstoties uz likumdošanu, kas pieņemta ASV Masačūsetas štatā gubernatora Mita Romnija laikā, vēsta televīzijas kanāls MSNBC, atsaucoties uz Baltā nama dokumentiem, ar kuriem izdevies iepazīties kanāla žurnālistiem.

Kā noskaidrojies, vairāki padomnieki un eksperti, kuri palīdzēja M. Romnijam izstrādāt viņa reformas projektu, vēlāk strādāja B. Obamas administrācijā pie līdzīgas ASV mēroga likumdošanas.

Šis jautājums izraisījis īpašu uzmanību tādēļ, ka M. Romnijs cīnās par kandidēšanu uz ASV prezidenta posteni no Republikāņu partijas, kura cenšas panākt B. Obamas veselības aprūpes sistēmas reformas atcelšanu.

Vēl šī gada augustā B. Obama apgalvoja, ka viņa virzītais likums un M. Romnija Masačūsetas štatā veiktās reformas pēc būtības ir viens un tas pats. M. Romnijs, turpretīm, uzstāj, ka likumdošana abos gadījumos atšķiras. Viņš uzsvēris, kas neatbalsta federālo likumu un panāks tā atcelšanu.

Likums par veselības aprūpes sistēmas reformu Masačūsetas štatā tika pieņemts 2006. gadā. Tas paredz gandrīz visu štata iedzīvotāju apdrošināšanu, kas nodrošina vismaz minimālo aprūpes paketi. Federālais likums, kas pēc B. Obamas administrācijas prasības tika pieņemts 2010. gadā, tāpat satur normu, atbilstoši kurai visiem valsts pilsoņiem ir obligāti jāiegūst medicīniskā apdrošināšana. Pretējā gadījumā likums paredz naudas sodus.

Pašlaik Romnijs ieverojami apsteidz savus konkurentus cīņā par kandidēšanu uz prezidenta posteni no republikāņu rindām. Atbilstoši pēdējās aptaujas datiem, viņu atbalsta 17 procenti republikāņu velētāju, kamēr M. Romnija tuvākos sāncenšus – Teksasas gubernatoru Riku Periju un uzņēmēju Hermanu Keinu – atbalsta pa astoņiem procentiem velētāju. Tikmēr B. Obamas un M. Romnija īstenoto veselības aprūpes sistēmas reformu salīdzināšanu jau plaši izmantoto bijušā Masačūsetas štata gubernatora konkurenti viņa kritizēšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits