Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Par slaktiņa sarīkošanu Afganistānā apsūdzētais ASV karavīrs plāno atzīt savu vainu

Par 16 afgāņu mierīgo iedzīvotāju nogalināšanu apsūdzētais ASV seržants Roberts Beilss plāno atzīt savu vainu, lai viņam netiktu piespriests nāvessods, trešdien pavēstīja apsūdzētā advokāts.

Beilsam uzrādītas apsūdzības par 16 cilvēku noslepkavošanu, sešu cilvēku slepkavības mēģinājumu un uzbrukumu septiņiem cilvēkiem. Šis noziegums pērnajā martā tika pastrādāts Afganistānas dienvidu daļā. 17 no 22 upuriem bija sievietes vai bērni. Teju visus Beilss sašāva galvā.

Vēl novembrī prokuratūra pieprasīja apsūdzētajam nāvessodu. Taču apsūdzētā advokāts trešdien apliecināja, ka 5.jūnijā Beilss plāno atzīt savu vainu, jo ir panākta vienošanās ar armiju, ka tādā gadījumā viņam nedraudēs nāvessods. Sagaidāms, ka septembrī tiks paziņots tiesas spriedums.

Domājams, ka panāktā vienošanās, kas paredz, ka apsūdzētajam netiks piespriests nāvessods, varētu saniknot upuru piederīgos.

Tiek uzskatīts, ka 39 gadus vecais Beilss 11.martā tumsas aizsegā pameta savu bāzi Kandahārā un divos tuvējos ciematos nogalināja 16 cilvēkus, tostarp arī sievietes un deviņus bērnus. Vairāku upuru līķus aizdomās turamais pēc tam sadedzinājis. Neoficiāla informācija liecina, ka Beilss pirms slaktiņa bija lietojis alkoholu un traumējošu iespaidu uz viņu bija atstājusi kolēģa ievainošana kaujā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits