Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 8. septembris
Ilga

Pasaules valstu līderi pauž atzinību Baidenam

Pasaules valstu līderi pauduši atzinību ASV prezidentam Džo Baidenam pēc viņa paziņojuma par izstāšanos no cīņas par pārvēlšanu amatā.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis pateicās Baidenam par drosmīgajiem soļiem, atbalstot Ukrainu, bet ASV prezidenta lēmumu pārtraukt vēlēšanu kampaņu nosauca par "grūtu, bet stingru".

"Mēs vienmēr būsim pateicīgi par prezidenta Baidena vadību. Viņš atbalstīja mūsu valsti vēstures dramatiskākajā brīdī, palīdzēja mums novērst [Krievijas diktatora Vladimira] Putina centienus okupēt mūsu valsti un turpināja mūs atbalstīt visā šī briesmīgā kara laikā," uzsvēra Zelenskis.

Polijas premjerministrs Donalds Tusks uzteica Baidenu par to, ka viņš ir pieņēmis "daudzus grūtus lēmumus, pateicoties kuriem, Polija, Amerika un pasaule ir drošāka un demokrātija stiprāka".

"Es zinu, ka jūs vadīja tādi paši motīvi, paziņojot savu galīgo lēmumu. Iespējams, tas bija grūtākais lēmums jūsu dzīvē," piebilda Tusks.

Lielbritānijas premjerministrs Kīrs Stārmers norādīja, ka ciena Baidena lēmumu.

"Es zinu, ka, tāpat kā viņš to ir darījis visas savas ievērojamās karjeras laikā, viņš pieņēmis lēmumu, pamatojoties tajā, kas, viņaprāt, ir vislabākais amerikāņu tautai," paziņoja Stārmers..

Vācijas kanclers Olafs Šolcs pauda cieņu Baidenam, nosaucot viņu par savu draugu.

"Džo Baidens ir daudz paveicis savas valsts, Eiropas, pasaules labā. Viņa lēmums vairs nekandidēt ir pelnījis cieņu," norādīja Šolcs.

Kanādas premjerministrs Džastins Trudo pateicās Baidenam par viņa ilggadējo darbu.

"Viņš ir lielisks cilvēks, un visu, ko viņš dara, vada viņa mīlestība pret savu valsti," uzsvēra Trudo.

Bijušais ASV prezidents Baraks Obama, kura prezidentūras laikā Baidens bija viceprezidents, atzinīgi novērtēja viņa veikumu..

"Starptautiski viņš atjaunoja Amerikas stāvokli pasaulē, atdzīvināja NATO un mobilizēja pasauli stāties pretī  Krievijas agresijai Ukrainā," paziņoja Obama..

Lai gan viņam bija visas tiesības kandidēt uz pārvēlēšanu, Baidena lēmums atteikties no dalības vēlēšanās liecina par viņa mīlestību pret valsti, piebilda Obama.

Savukārt bijušais prezidents un republikāņu kandidāts prezidenta amatam Donalds Tramps savā sociālajā tīklā "Truth Social" ierakstīja: "Blēdīgais Džo Baidens nebija piemērots, lai kandidētu uz prezidenta amatu, un noteikti nav piemērots, lai pildītu savus pienākumus."

Jau vēstīts. ka 81 gadu vecais Baidens svētdien paziņoja, ka izstājas no cīņas par pārvēlēšanu amatā. Baidena vājais sniegums debatēs ar Trampu jūnija beigās, kā arī regulārās pārteikšanās un nespēja skaidri izteikties bija radījušas bažas, ka viņš nevarētu uzvarēt Trampu un nostrādāt vēl vienu prezidenta amata termiņu. Daudzi demokrātu politiķi bija aicinājuši Baidenu atteikties no kandidēšanas.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits