Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pensilvānija oficiāli apstiprina Baidena uzvaru štatā

ASV Pensilvānijas štats otrdien oficiāli apstiprinājis demokrāta Džo Baidena uzvaru štatā pār līdzšinējo prezidentu Donaldu Trampu.

Gubernators Toms Volfs tviterī paziņoja, ka Pensilvānija sertificējusi 3.novembra vēlēšanu rezultātus.

"Kā to pieprasa federālais likums, es esmu parakstījis apstiprināšanas sertifikātu elektoru sarakstam Džo Baidenam un Kamalai Harisai," pavēstīja Volfs.

Sestdien tiesa Pensilvānijas štatā noraidīja Trampa kampaņas prasību neatļaut štatam apstiprināt prezidenta vēlēšanu rezultātus.

Federālā tiesa atzina par nepamatotiem Trampa kampaņas apgalvojumus, ka Pensilvānijā prezidenta vēlēšanās notikusi krāpšana, un prasību rezultātos neiekļaut septiņus miljonus pa pastu nosūtīto biļetenu.

Baidens šajā štatā par 80 000 balsīm pārspējis pašreizējo prezidentu republikāni Trampu. Pēc rezultātu apstiprināšanas Baidens oficiāli ieguvis štata 20 elektoru balsis.

Tramps pirmdien piekrita tam, ka valdības aģentūra piešķirs līdzekļus prezidentūras pārejas procesa atvieglošanai, lai gan viņš vēl neatzina savu sakāvi un Džo Baidena uzvaru ASV prezidenta vēlēšanās.

Tramps tviterī atzina, ka Vispārējo pakalpojumu pārvaldei (GSA) ir laiks "darīt, kas ir jādara". GSA uzdevums ir piešķirt miljoniem ASV dolāru jaunievēlētam prezidentam valdības pārņemšanas atvieglošanai.

Tramps tajā pašā tvītā gan uzstāja, ka vēl arvien atsakās atzīt savu sakāvi. "Mūsu lieta spēcīgi turpinās, mēs turpināsim labo cīņu, un es ticu, ka mēs gūsim virsroku!" tvītoja Tramps.

Baidena pārejas komandai tagad būs pieeja GSA līdzekļiem un biroju telpām, kā arī iespēja tikties ar federālajām amatpersonām.

Baidena birojs pavēstīja, ka GSA tagad sniegs "atbalstu, kas nepieciešams gludas un mierīgas varas nodošanas īstenošanai".

"Tuvākajās dienās pārejas amatpersonas sāks tikties ar federālajām amatpersonām, lai apspriestu atbildi uz [Covid-19] pandēmiju, saņemtu pilnu atskaiti par mūsu nacionālās drošības interesēm un gūtu pilnīgu priekšstatu par Trampa administrācijas centieniem iztukšot valdības aģentūras," paziņoja Baidena pārejas direktors Johanness Abrahams.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits