Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Policija cenšas noskaidrot Kalifornijā desmit cilvēkus nošāvušā motīvu

Kalifornijas policija Amerikas Savienotajās Valstīs identificējusi vīrieti, kurš nedēļas nogalē nošāva desmit cilvēkus deju klubā Losandželosas pievārtē un pēc tam tika atrasts nošāvies baltā mikroautobusā, vēsta BBC. Taču joprojām neesot skaidrs motīvs, kāpēc viņš to darīja.

Losandželosas apgabala šerifs Roberts Luna preses konferencē paziņoja, ka 72 gadus vecais aziātiskas izcelsmes amerikānis Hū Kans Trans tika atrasts mikroautobusā ar paša iešautu ievainojumu un tika konstatēta viņa nāve.

Masu šaušana, kas bija viena no nāvējošākajām Kalifornijas štata vēsturē, sākās sestdien pēc desmitiem vakarā pēc vietējā laika populārajā Star Ballroom Dance Studio Moneterejparkā. Šī apdzīvotā vieta, kur dzīvo daudz aziātu izcelsmes amerikāņu, atrodas ap 11 kilometriem uz austrumiem no Losandželosas. Šajā nedēļas nogalē pilsētā notika dažādi pasākumi, ar kuriem tika svinēta Austrumu jaunā gada iestāšanās. Šāvējs šajā deju klubā nošāva piecus vīriešus un piecas sievietes 50–56 gadu vecumā. Visi šie cilvēki bijuši aziātu izcelsmes. Vēl 10 cilvēki šaušanā guva ievainojumus. Septiņi no viņiem joprojām atrodas slimnīcā, dažu veselības stāvoklis ir kritisks, paziņoja šerifs.

Ap 30 minūtēm pēc šaušanas Star Ballroom Dance Studio šāvējs ieradās citā deju klubā netālajā Alhambras pilsētā. Viņš iegāja klubā, taču tur diviem cilvēkiem izdevās viņam atņemt pusautomātisko uzbrukuma šaujamieroci, kas bija aprīkots ar paplašinātu aptveri. Pēc tam uzbrucējs aizbēga.

Šerifs R. Luna pauda viedokli, ka šāda ieroča nēsāšana Kalifornijā ir nelegāla, taču piebilda, ka par to vēl tiks veikta izmeklēšana. Viņš īpaši pauda pateicību "diviem sabiedrības pārstāvjiem, ko es uzskatu par varoņiem. Viņi izglāba dzīvības, jo viss varēja izvērsties daudz briesmīgāk". Šerifs arī piebilda, ka šāvēja nodoms bijis nogalināt vairāk cilvēku.

12 stundas pēc šaušanas policijas īpašo uzdevumu vienība ielenca baltu mikroautobusu stāvvietā Toransā ap 48 kilometriem no Monterejparkas. Policisti, tuvojoties mikroautobusam, izdzirdēja šāvienu un atrada aizdomās turamo, kurš bija nošāvies, sēžot autovadītāja vietā. Policija uzskata, ka šāvējs rīkojies vienatnē. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits