Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Republikāņi kritiski izmanto Obamas izteikumus

ASV prezidenta kandidāts no Demokrātu partijas Baraks Obama nonācis kritikas krustugunīs saistībā ar izteikumu par sava konkurenta republikāņa Džona Makeina politiku, sakot, ka cūka ar lūpu krāsu vienalga paliek cūka. Dž.Makeina kampaņas organizētāji to nekavējoties izmantojuši, lai apgalvotu, ka tas attiecināts uz viņa viceprezidenta kandidāti Sāru Peilinu, raksta AP.

Viņi uzskata, ka B.Obama ņirgājas par S.Peilinas izteikumu republikāņu konventā, ka vienīgā atškirība starp "hokeja mammu", kāda esot arī viņa, un pitbulterjera sugas suni, ir lūpu krāsa. Dž.Makeina pārstāvji apvainojuši B.Obamu S.Peilinas nomelnošanā, izplatot "apvainojošus un kaunpilnus" izteicienus, un pieprasījuši viņa atvainošanos.

B.Obama sacīja, ka viņa politiskie konkurenti nevainīgu izteikumu ir izrāvuši no konteksta. Ilinoisas senators izmantoja šo salīdzinājumu, lai kritizētu Dž.Makeina politiku, kas ir līdzīga tai, ko realizē pašreizējais ASV prezidents Džordžs V.Bušs, sakot: "Jūs varat uzkrāsot cūkai lūpu krāsu, tomēr tā joprojām būs cūka. Jūs varat ietīt vecu zivi jaunā papīrā un nosaukt to par pārmaiņām."

B.Obamas nedienas padziļināja viņa izvēlētais viceprezidenta kandidāts Džo Baidens, otrdien kādā intervijā vaļsirdīgi atzīstoties, ka Hilerija Klintone būtu labāka viceprezidenta kandidāte par viņu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits