Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Sāk pieņemt balsis Doņeckas tautas republikas vēlēšanās; ASV to rezultātus neatzīs

Sākusies balsu pieņemšana svētdien notiekošajām pašpasludinātās Doņeckas republikas valdības vēlēšanām, ziņo aģentūra ITAR-TASS. Sākotnēji iespējams nobalsot pa pastu un internetā.

Pirms katra balss tiek piereģistrēta, tiešsaistes lietotāju identitātes pārbauda Doņeckas Centrālā vēlēšanu komisija, skaidroja komisijā. Balsotāji izvēlas pārstāvjus uz četrus gadus ilgu termiņu.

Svētdien, 2. novembrī, vēlēšanas notiks ne tikai Doņeckā, bet arī Luhanskā. Krievijas Ārlietu ministrija jau otrdien paziņoja, ka cer uz demokrātiskām un godīgām vēlēšanām abos apgabalos. Tāpat Krievijas Ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs sacīja, ka Krievija ir gatava atzīt pašpasludināto republiku vēlēšanu rezultātus.

Savukārt Ukrainas Ārlietu ministrija uzskata, ka vēlēšanas šajos apgabalos apdraudēs miera procesu. Ukrainas valdība neatzīs šo vēlēšanu rezultātus, paziņojis ministrijas pārstāvis Jevgēņijs Perebijns.

Arī ASV valsts sekretārs Džons Kerijs publiskā runā Kanādā informēja, ka Savienotās Valstis kopā ar pārējo starptautisko sabiedrību neatzīs separātistu vēlēšanas, ja vien tās nenotiks ar Ukrainas parlamenta un prezidenta atļauju, ziņo raidsabeidrība BBC.

Jau ziņots, ka aizvadītajā nedēļas nogalē Ukrainā norisinājās vēlēšanas, kurās pārliecinošu atbalstu ieguva proeiropeiskie spēki.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits