Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Tramps apgalvo, ka sarunās ar Ziemeļkoreju tiek panākts progress

ASV prezidents Donalds Tramps otrdien paziņojis, ka sarunās ar Ziemeļkoreju tiek panākts progress, neskatoties uz mediju ziņoto par aktivitātēm Ziemeļkorejas kodolobjektos.

Tramps tviterī pavēstīja, ka sarunas ar Ziemeļkoreju norit labi. "Tikmēr nekādu raķešu palaišanu vai kodolizmēģinājumu astoņos mēnešos," viņš piebilda.

"Visa Āzija ir saviļņota. Sūdzas tikai opozīcijas puse, kas ietver viltus ziņas. Ja manis nebūtu, mēs tagad būtu karā ar Ziemeļkoreju!" tvītoja ASV prezidents.

ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo plāno ceturtdien doties uz Ziemeļkoreju, lai detalizētāk izstrādātu Trampa un Ziemeļkorejas līdera Kima Čen Una samitā noslēgto apņemšanos.

Jau vēstīts, ka Trampa un Ziemeļkorejas līdera samitā 12.jūnijā Singapūrā tika parakstīts paziņojums, kura Ziemeļkoreja apņēmās veikt denuklearizāciju, bet ASV - sniegt drošības garantijas Phenjanai.

Tikmēr mediji ziņo, ka izlūkošanas informācija liecina - pēdējos mēnešos Ziemeļkoreja palielinājusi kodolieročiem domātās degvielas ražošanu vairākos slepenajos objektos.

Džona Hopkinsa universitātes tīmekļa vietne The 38 North jūnijā ziņoja, ka, spriežot pēc satelīta attēliem, Ziemeļkoreja strauji veic uzlabojumus Jonbjonas kodolobjektā.

ASV ziņu vietne Axios pirmdien vēstīja, ka gadījumā, ja sarunas noritēs veiksmīgi, Tramps varētu uzaicināt Kimu septembrī apmeklēt Ņujorku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits