Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Tramps apgalvo, ka viņš "lielā mērā atrisinājis" problēmu ar Ziemeļkoreju

ASV prezidents Donalds Tramps piektdien paziņojis, ka viņš ir "lielā mērā atrisinājis" problēmu ar Ziemeļkorejas kodolprogrammu.

Runājot ar žurnālistiem Baltajā namā, Tramps sacīja, ka eksprezidents Baraks Obama sarunā ar viņu pirms inaugurācijas sacījis viņam, ka Savienotajām Valstīm visbīstamākā problēma ir Ziemeļkorejas kodolprogramma.

"Es esmu atrisinājis to problēmu," paziņoja Tramps. "Tā problēma ir lielā mērā atrisināta."

Tramps un Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns otrdien samitā Singapūrā parakstīja kopīgu dokumentu, kurā Ziemeļkoreja apņēmusies "strādāt Korejas pussalas pilnīgas denuklearizācijas virzienā", bet Tramps savukārt apņēmies Ziemeļkorejai sniegt drošības garantijas.

Ziemeļkorejai noteiktās sankcijas pagaidām paliek spēkā, otrdien sacīja Tramps, vienlaikus norādot, ka vēlas tās atcelt, cik vien drīz iespējams.

"Mēs parakstījām ļoti labu dokumentu. Bet vēl svarīgāk par dokumentu ir tas, ka man ir labas attiecības ar Kimu Čenunu," Baltajā namā žurnālistiem sacīja Tramps.

"Tā ir ļoti svarīga lieta. Es tagad varu piezvanīt viņam," piebilda Tramps. "Es iedevu viņam ļoti tiešu numuru. Viņš tagad var piezvanīt man, ja viņam ir kādas problēmas. Mums ir komunikācija."

"Cilvēki ir šokēti. Viņi domāja, ka Tramps (..) sāks mest bumbas virsū tai vietai. Patiesībā ir pretēji," paziņoja Baltā nama saimnieks.

Top komentāri

Alla Borisovna
A
Nu, parunājās Tramps ar Kimu un iedeva Kimam savu telefona numuru. Viņš tiešām domā, ka ilgtermiņā tas ko mainīs?
Protams
P
http://www.dailymail.co.uk/news/article-5834353/How-world-reacted-historic-meeting-Trump-Kim.html
Rokasspiediens nav dirsiens
R
Reiz jau vienai valstij,Lībijai garanteja drošību.Kadaffi uzticejas ASV ,ES žurkām.rezultāts ir zināms.Libija izvarota,iznīcināta,izlaupīta.Lībijas tautas ntie.desmiti miljardi €,pazuduši ES bankās.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

ASV mediji: Izraēla veikusi triecienus Irānā

Irānas valsts mediji piektdienas rītā ziņo par sprādzieniem Isfahānas provincē valsts centrālajā daļā, bet ASV mediji atsaucas uz amatpersonu teikto, ka Izraēla veikusi atbildes triecienus Irānai.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits