Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Tramps apžēlo bijušo nacionālās drošības padomnieku Flinnu

ASV prezidents Donalds Tramps trešdien pilnībā apžēloja savu bijušo nacionālās drošības padomnieku Maiklu Flinnu, kurš bija atzinies melošanā federālajiem izmeklētājiem par saviem kontaktiem ar Krievijas vēstnieku, bet janvārī atsauca savu atzīšanos.

"Man ir liels gods paziņot, ka ģenerālim Maiklam Flinnam ir piešķirta pilnīga apžēlošana," Tramps paziņoja savā tvītā.

Flinns, kurš nacionālās drošības padomnieka amatu ieņēma tikai 24 dienas, 2017.gadā atzinās melošanā Federālajam Izmeklēšanas birojam (FIB) par savām sarunām ar Krievijas vēstnieku ASV Sergeju Kisļaku.

Šā gada janvārī Flinns atsauca savu atzīšanos, bet maijā ASV Tieslietu ministrija izbeidza lietu pret viņu.

Flinna lieta bija saistīta ar īpašā prokurora Roberta Millera izmeklēšanu par Krievijas iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanu procesā un Trampa kampaņas iespējamo saistību ar Kremli.

Flinns bija melojis par saviem kontaktiem arī viceprezidentam Maikam Pensam, un tas bija pamats bažām Trampa administrācijai savas darbības sākumā.

Flinns janvārī atsauca atzīšanos melošanā FIB, jo uzskatīja, ka federālie prokurori rīkojušies "negodprātīgi" un pārkāpuši vienošanos par viņa vainas atzīšanu.

Flinns atsauca savu atzīšanos nedēļu pēc tam, kad Tieslietu ministrija mainīja savu nostāju par sodu Flinnam, iesakot viņam piespriest cietumsodu līdz sešiem mēnešiem par to, ka viņš melojis FIB izmeklēšanā par sakariem starp Trampa vēlēšanu kampaņu un Krieviju.

Prokurori iepriekš bija paziņojuši, ka Flinnam viņa plašās sadarbības ar izmeklētājiem dēļ nevajadzētu piespriest cietumsodu. Prokurori tomēr mainīja savas domas pēc tam, kad Flinns nolīga jaunus advokātus, kuri izvirzīja valdībai apsūdzības amatpārkāpumos, kuras tiesnesis vēlāk noraidīja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits