Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Tramps atkal pārmet Eiropai nepietiekamos aizsardzības izdevumus

NATO samita priekšvakarā ASV prezidents Donalds Tramps kārtējo reizi uzbrucis Eiropas valstīm, kas neatvēl pietiekami lielus līdzekļus aizsardzībai.

Uzrunājot savus atbalstītājus Montānā, Tramps ceturtdien neklātienē vērsās pie Vācijas kancleres Angelas Merkeles, norādot, ka Berlīnei ASV sniegtā Eiropas aizsardzība nozīmē ļoti daudz, kamēr, ko tā dod Savienotajām Valstīm, viņš īsti nezinot.

Kamēr ASV gādā par Eiropas aizsardzību, tikmēr eiropieši slēdz ar Krieviju naftas un gāzes darījumus, kas Maskavai ienes milzu summas, norādīja Baltā nama saimnieks.

"Viņi vēlas aizsardzību pret Krieviju, taču maksā krieviem miljardiem dolāru, bet mēs esam muļķi, kas par to visu norēķinās," uzsvēra prezidents, izpelnoties auditorijas ovācijas.

"Es gatavojos NATO pateikt, lai viņi sāk maksāt savus rēķinus. Savienotās Valstis neliksies ne par ko zinis," piebilda Tramps.

Viņš uzsvēra, ka ASV aizsardzībai atvēl četrus procentus no sava iekšzemes kopprodukta, kamēr Vācija apņēmusies tērēt vien 1,5% no sava IKP, lai gan pat to tā vēl nav sasniegusi. Tajā pašā laikā saskaņā ar NATO dalībvalstu vienošanos visi sabiedroti apņēmušies aizsardzībai atvēlēt vismaz divus procentus no IKP.

Top komentāri

ta nu gan
t
Lai cik tas nebūtu skumji, Trampam ir taisnība. Merkele Vācija turpina to pašu šrēderizētās Vācijas politiku. Ja Krievijai neienāktu naftas un gāzes nauda, figu viņa varētu bruņoties un līst visā pasaulē karot. Bet Nato taču neprasa nemaz tik daudz, tikai tērēt aizsardzībai vienādus 2% no iekšzemes kopprodukta. Starp citu, arī Latvija ir atkal šos 2% sasniegusi. Vēl šo normu ievēro ASV, Grieķija, Igaunija, Lielbritānija, Rumānija, Polija.
:)
:
Trampam taisnība! Un sekos šis: vispirms izjuks nato, tad ES, visi karos (ekonomiski) ar visiem! Izdzīvos tikai tie, kas var VISU saražot paši priekš sevis! Un Baltija postliberalisma un postglobalisma pasaulē vispār neiederās! Vienīgā izeja būs - atkal prasīt krievus, lai tie viņus "okupē"! :)
?
?
Eiropai nav jādanco pēc dīvaiņa Trampa stabules. Kura valsts ir tā lielākā karotāja,kura lien visās pasaules malās ar savu stabuli?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits