Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts
Klintone atzīst sakāvi vēlēšanās.

Tramps uzvar

Hilarija Klintone piezvanījusi savam konkurentam Donaldam Trampam, lai apsveiktu viņu ar uzvaru ASV vēlēšanās. Līdz ar to Tramps kļūs par 45. ASV prezidentu.

"Piedodiet, ka liku tik ilgi gaidīt - sarežģīta padarīšana, ļoti sarežģīta," uzrunu saviem atbalstītājiem un partijas biedriem pēc sākotnējo rezultātu paziņošanas ar pajokošanu iesāka Tramps.

"Es nupat esmu saņēmis zvanu no Klintones. Viņa apsveica mūs, runa ir par mums, ar mūsu uzvaru. Es apsveicu viņu un viņas ģimeni ar ļoti labu cīņu kampaņā, viņa tiešām cīnījās ļoti smagi," pēc sākotnējo rezultātu paziņošanas uzrunā saviem atbalstītājiem pauda Tramps.

Tramps arī veltīja Klintonei cildenus vārdus par viņas darbu ASV labā laikā, kad viņa ieņēma valsts sekretāres amatu un laikā, kad bija senatore.

Tramps aicināja visiem - kā republikāņu atbalstītājiem, tā demokrātiem un neatkarīgajiem - "nākt kopā kā vienotam veselumam. "Tas man ir ļoti svarīgi. Tiem, kas izvēlējās mani neatbalstīt - es vēršos pie jums pēc palīdzības un padoma, lai varam strādāt kopā mūsu lieliskās valsts apvienošanā."

Tramps arī solīja būt prezidents "ikvienam ASV pilsonim neatkarībā no viņa ādas krāsas, reliģiskās pārliecības vai uzskatiem".

"Mūsu vēlēšanu kampaņa nebija kampaņa, bet drīzāk milzīga kustība, ko veidoja strādīgi vīri un sievas, kuri vēlas labāku valsti un gaišāku nākotni sev un savai ģimenei. Tā ir kustība, kas grib valdību, kas kalpos cilvēkiem. Un valdība to darīs," apgalvoja Tramps.

Teju katrs teikums tika uzņemts ar skaļām ovācijām.

"Esmu pavadījis visu dzīvi biznesā, redzot iespējas un tās izmantojot. Tagad to gribu darīt mūsu valsts labā. Potenciāls ir milzīgs. Tas būs skaisti! Katram amerikānim būs iespēja realizēt savu potenciālu. Aizmirstie Amerikas vīrieši un sievietes - jūs vairs netiksiet aizmirsti! Mēs pārbūvēsim savu infrastruktūru, slimnīcas, skolas, ceļus un lidostas. Un šajā pārbūvē darbs būs miljoniem cilvēku," solīja jaunievēlētais prezidents.

Uzrunas izskaņā Tramps nodēvēja šo par "patiesi vēsturisku uzvaru".

Paredzēts, ka jaunais Savienoto Valstu prezidents tiks inaugurēts 20.janvārī, valsts galvas amatā nomainot demokrātu Baraku Obamu, kurš bijis prezidents divus termiņus kopš 2009.gada.

Savukārt par viceprezidentu kļūs Indiānas štata gubernators Maiks Penss, kurš šajā amatā nomainīs Džo Baidenu.

Šobrīd saskaitītās balsis liecina, ka Tramps saņēmis 289 elektoru balsis no uzvarai nepieciešamajām 270. Klintone sev līdz šim nodrošinājusi 215 balsis.

Trampu ar uzvaru apsveicis arī Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Šī brīža prezidents Baraks Obama telefonsarunā apsveicis Trampu un uzaicinājis ceturtdien uz sarunām Baltajā namā.

Savukārt kaimiņvalsts Kuba izziņojusi, ka uzsāks militārās mācības

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits