Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +25 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

Vācijas amatpersona mudina ASV demokrātus apsvērt Baidena nomaiņu

Vācijas amatpersona, kas koordinē sadarbību ar ASV, piektdien mudinājis Savienoto Valstu demokrātus apsvērt iespēju aizstāt Džo Baidenu ar citu kandidātu prezidenta vēlēšanās, šos spriedumus paužot pēc Baidena vājā snieguma nule notikušajās televīzijas debatēs.

"To, vai demokrāti dosies vēlēšanās novembrī ar Džo Baidenu, demokrātiem jāizlemj partijas kongresā augusta vidū," laikrakstam "Tagesspiegel" izteicās Mihaels Links.

Debatēs "Baidens daudzus faktus izklāstīja neskaidri, un dažkārt viņu bija lingvistiski grūti saprast", norādīja vācu amatpersona.

"Žēl, jo atšķirībā no Trampa viņš minēja daudzus svarīgus faktus. Tomēr viņš savu vēstījumu nespēja nodot pietiekami labi," atzina Links.

"Demokrātiem būtu jāapsver, kas ir vislabākajā gatavībā, lai nepieļautu, ka Tramps atgriežas amatā, izmantojot savas parastās metodes - apsūdzības, apvainojumus, sagrozījumus un klajus melus," norādīja amatpersona.

ASV sabiedriskās domas aptaujās Tramps apsteidz Baidenu, vai arī atbalsts abiem kandidātiem ir aptuveni vienāds, un Baidena sniegums debatēs demokrātos raisījis bažas.

Tramps nelaida garām izdevību izmantot Baidena kļūmīgo situāciju, vienā debašu brīdī sakot: "Es tiešām nesaprotu, ko viņš sacīja teikuma beigās. Man arī nešķiet, ka viņš pats to saprot."

ASV viceprezidente Kamala Herisa intervijā CNN atzina, ka bijušas raizes par Baidena sniegumu.

"Jā, starts bija lēns, bet finišs bija spēcīgs," apgalvoja viceprezidente.

67% amerikāņu, kas sekoja debatēm, uzskata, ka tajās uzvarējis Tramps, liecina CNN aptaujas dati.

Demokrātiem būtu Baidens oficiāli jānosauc kā partijas prezidenta vēlēšanu kandidāts konventā, kas gaidāms augustā Čikāgā. Šādu notikumu gaitu maz kas var mainīt, ja vien pats Baidens neizstājas no cīņas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits