Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Ziņojums: ASV izlūkdienesti brīdina par strupceļu Afganistānas karā

ASV izlūkdienesti slepenā ziņojumā norāda, ka Afganistānas karš nonācis strupceļā, un brīdina, ka pēc amerikāņu karavīru izvešanas Kabulas valdība varētu krist, ceturtdien vēsta laikraksts The Los Angeles Times. Kā liecina tā rīcībā esošā informācija, desmit gadus ilgajā karā gūtos panākumus apdraud Afganistānā plaši izplatītā korupcija un kara izpostītās valsts vājā pārvaldība.

Lai gan ārvalstu spēkiem pērn izdevies padzīt talibus no vairākiem stratēģiski svarīgiem reģioniem, tas nav nācis par labu Afganistānas valdības pozīcijām un nav arī mazinājis nemiernieku apņēmību cīnīties, raksta avīze.

Pēc izlūkdienestu novērtējuma, pēc drošības atbildības nodošanas vietējo spēku pārziņā Afganistānas valdības izredzes izdzīvot ir visnotaļ niecīgas. Problēmas ir arī Afganistānas armijā un policijā.

Slepenais ziņojums pagājušajā nedēļā iesniegts Baltajam namam. Tajā arī atzīts, ka ASV vēstniekam Kabulā Raienam Krokeram ir nopietnas domstarpības ar Starptautisko Drošības atbalsta spēku (ISAF) komandieri ģenerāli Džonu Alenu.

Trešdien kļuva zināms, ka ASV īpašais sūtnis Marks Grosmens nākamajā nedēļā dosies uz Kabulu, lai noskaidrotu, vai Afganistānas prezidents Hamids Karzai atbalstīs sarunu atjaunošanu ar talibiem. Vairākas Savienoto Valstu amatpersonas uzskata, ka tā ir vienīgā iespēja izbeigt karu Afganistānā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits