Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Danske Bank lietā Igaunijā iepriekš nepieredzēti atmazgātās naudas apmēri

Igaunijas izmeklētāji norāda, ka lietu par naudas atmazgāšanu Dānijas bankas Danske Bank Igaunijas filiālē raksturo milzīgi apmēri, kādus valsts tiesībsargājošās iestādes līdz šim nav pieredzējušas. "Tas ir kaut kas, ko mēs līdz šim neesam pieredzējuši, par to nav šaubu," skaidro prokuratūras izmeklētājs Mareks Vahings, kurš uzrauga šo izmeklēšanu.

Viņš norāda, ka vairumā gadījumu izmeklētājiem Igaunijā nākas saskarties ar vienkāršākiem gadījumiem, kuros persona veic kriminālnoziegumu, vēlas atmazgāt šajās darbībās gūtos līdzekļus, izveido sistēmu un caur to pēc tam pārvieto līdzekļus.

Vahings arī uzsver, ka Danske Bank gadījums ir krietni sarežģītāks salīdzinājumā ar Ateka lietu, kas tika atklāta pirms pieciem gadiem un kurā četras personas un finanšu pakalpojumu uzņēmums tika apsūdzēti vairāk nekā 64 miljonu eiro atmazgāšanā.

"Šie apmēri ir vienkārši milzīgi. Izmantoti tūkstošiem uzņēmumu un simtiem miljonu eiro pārskaitīti dažu dienu laikā. Tieši šis apmērs padara šo lietu īpašu, taču pats process nav īpašs," uzsver Vahings.

Jau ziņots, ka otrdien aizturēti seši bijušie Dānijas bankas Danske Bank Igaunijas filiāles darbinieki, bet trešdienas rītā apcietināti vēl četri darbinieki saistībā ar izmeklēšanu par naudas atmazgāšanu šajā filiālē.

Igaunijas Ģenerālprokuratūrai ir pamats uzskatīt, ka šie apcietinātie cilvēki apzināti ļāvuši bankas klientiem pārvietot naudas līdzekļus, kas varētu būt pakļauti atmazgāšanai.

Top komentāri

Joske
J
Un ko ta never ciet!?
melnais humors
m
"Atmazgātā nauda" ir tikai tā nauda, kas iet secen amerikāņiem. Ja tās naudas plūsmas ietu caur Amerikas bankām, nebūtu ne skandāla, ne lietas.
Hehe
H
Velasmasīna danske. Latvijā parex. Krieviem daudz dazādu modelu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits