Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ārkārtējās situācijas beigas Igaunijā nenozīmē visu ierobežojumu atcelšanu

Lai gan deviņas nedēļas ilgusī ārkārtējā situācija Igaunijā naktī uz pirmdienu beigsies, tas nenozīmēs tūlītēju atgriešanos pie agrākās dzīves kārtības, norādījis Igaunijas sociālo lietu ministrs Tanels Kīks.

Pēc viņa teiktā, daudzi Covid-19 dēļ noteiktie ierobežojumi tiks atcelti tikai pakāpeniski.

"Mēs redzam, ka visā Igaunijā epidemioloģiskā situācija ir laba, ir atsevišķi jauni saslimšanas gadījumi, inficēšanās ģimenes lokā, bet nav apriņķu, kuri izceltos starp pārējiem un liktu būt skeptiskiem. Tas ļauj turpināt noteikt atvieglojumus," ministrs sestdien sacījis Igaunijas sabiedriskās televīzijas ziņu programmai "Aktuaalne kamera" ("Aktuālā kamera").

Daži atvieglojumi jau stājušies spēkā - ir atvērti tirdzniecības centri un atkal iespējams brīvi apceļot Baltijas valstis, bet no pirmdienas tiks atvērtas sporta zāles, būs iespējami grupu treniņi brīvā dabā un sporta sacīkstes bez skatītājiem. Tiks atļauts rīkot publiskas sanāksmes un apmeklēt cietumus.

No 1.jūnija atsāks darboties SPA, saunas un ūdens atrakciju centri, būs atļautas izklaides tirdzniecības centros un aprūpes namu apmeklējumi, bet no 12.jūnija varēs sākt darboties pulciņi un nometnes bērniem.

No 1.jūlija būs iespējams apmeklēt kinoteātrus, koncertus un citus publiskus pasākumus, bet visu pasākumu rīkotājiem būs jāievēro noteiktas prasības attiecībā uz higiēnu, sociālo distancēšanos un riska grupu aizsardzību, skaidrojis Veselības departamenta krīzes štāba vadītājs Ragnārs Vaiknemetss. Par šo noteikumu pārkāpšanu būs paredzēti naudas sodi.

Kā uzsvēris Kīks, tas, kā Igaunija turpmāk dzīvos, būs atkarīgs koronavīrusa situācijas, un viens rādītājs būs inficēšanās gadījumu skaits divu nedēļu laikā, rēķinot uz 100 000 iedzīvotājiem. Ja tas pārsniegtu 25, nāktos atkal noteikt ierobežojumus vai atlikt atvieglojumu ieviešanu, piebildis ministrs.

Top komentāri

Pravietisnejaukais
P
Ir ļoti ticami , ka "atgriešanās pie agrākās dzīves kārtības" pa īstam nenotiks nekad.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits