Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Atstādina korupcijas lietā iesaistīto Viļņas Universitātes slimnīcas klīniku ģenerāldirektoru

Lietuvā ceturtdien no amata atstādināts Viļņas Universitātes slimnīcas Santaras klīniku ģenerāldirektors Ķēstutis Strups, kas tiek turēts aizdomās par amata pilnvaru ļaunprātīgu izmantošanu lietā par iespējamu liela mēroga korupciju.

Lēmums par viņa atstādināšanu pieņemts Santaras klīniku kapitāla daļu turētāju - Veselības ministrijas un Viļņas Universitātes - sapulcē. Saskaņā ar Darba kodeksu Strups atstādināts no amata uz mēnesi. Iestādes vadība pagaidām uzticēta Santaras klīniku Bērnu slimnīcas vadītājam Juozam Raistenskim.

Kā ziņots, Lietuvas tiesībsargājošās iestādes veic izmeklēšanu par iespējamu liela mēroga korupciju Santaras klīniku publiskajos iepirkumos, un aizdomās par amata pilnvaru ļaunprātīgu izmantošanu trešdien tika aizturēts Strups, bet par liela apmēra korupciju - Informātikas un attīstības centra direktors Romualds Kizlaitis. Vakarpusē tika ziņots par Strupa atbrīvošanu.

Tiek izmeklēts iespējams kukuļošanas mehānisms, kurā no juridiskajām personām par uzvaru publisko iepirkumu konkursos pieprasīta nelikumīga finansiāla atlīdzība, kas maskēta kā labdarība un atbalsts, un ir pamats domāt, ka šis atbalsts izmantots ne tikai klīniku vajadzībām, bet arī personiskiem mērķiem, norādījušas amatpersonas.

Kā vēstīja Lietuvas biznesa ziņu portāls Vz.lt, aizturētas arī citas personas, tai skaitā klīniku administrācijas darbinieki un iepirkumos piedalījušos juridisko personu vadītāji vai darbinieki, bet par to nedz prokurori, nedz STT sīkākas ziņas nesniedz.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits