Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Elektroenerģijas cena pagājušajā nedēļā Baltijā nedaudz pieauga

Elektroenerģijas cena pagājušajā nedēļā Baltijā nedaudz pieauga, bet Nord Pool sistēmas cena samazinājās, informēja AS Latvenergo pārstāvji.

Latvijā elektroenerģijas vidējā cena pagājušajā nedēļā bija 344,6 eiro par megavatstundu (MWh), kas ir par 2% vairāk, salīdzinot ar nedēļu iepriekš. Lietuvā elektroenerģijas cena palielinājās par 1% un bija vidēji 346,66 eiro par MWh, bet Igaunijā elektroenerģijas cena pieauga par 7%, sasniedzot 242,45 eiro par MWh.

Vienlaikus "Nord Pool" sistēmā elektroenerģijas cena pagājušajā nedēļā samazinājās par 27% - līdz 147,31 eiro par MWh.

"Nord Pool" sistēmā cenas samazinājumu galvenokārt veicināja vēja elektrostaciju izstrādes kāpums "Nord Pool" reģionā par 42%, salīdzinot ar iepriekšējo nedēļu. Tikmēr Baltijas elektroenerģijas cenu kāpumu ietekmēja dabasgāzes cenas pieaugums, kā arī par 13% mazākas enerģijas plūsmas no Somijas, plūsmām no Zviedrijas ceturtā tirdzniecības apgabala pieaugot vien par 1%.

Tāpat turpinājās Ziemeļvalstu atomelektrostaciju ikgadējā apkopes darbu sezona. Pagājušajā nedēļā pieejamās jaudas īpatsvars no kopējās uzstādītās bija 72%.

Pagājušajā nedēļā "Nord Pool" reģionā elektroenerģijas patēriņš nedaudz pieauga, sasniedzot 6906 gigavatstundas (GWh), bet izstrādes apmērs palielinājās līdz 6938 GWh.

Kopējais elektroenerģijas patēriņš Baltijas valstīs saglabājās iepriekšējās nedēļas līmenī un bija 467 GWh. Tostarp Latvijā patērētās elektroenerģijas apmērs saglabājās 117 GWh apmērā, Igaunijā elektroenerģijas patēriņš saglabājās 140 GWh apmērā, bet Lietuvā elektroenerģijas patēriņš pieauga par 1% un sasniedza 210 GWh.

Elektroenerģijas izstrāde Baltijas valstīs samazinājās par 1% - līdz 260 GWh. Tostarp Latvijā elektroenerģijas izstrādes apmēri kritās par 29%  - līdz 24 GWh, Igaunijā ražošanas apmēri samazinājās par 4% - līdz 165 GWh, bet Lietuvā elektroenerģijas izstrāde kāpa par 26% un bija 71 GWh.

Pagājušajā nedēļā izstrādes apmērs pret patēriņu Latvijā bija 20%, Igaunijā - 117%, bet Lietuvā - 34%. Baltijas valstīs tika saražoti 55% no reģionā patērētās elektroenerģijas apjoma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits