Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Igaunijā atjauno prasību par sejas masku valkāšanu sabiedriskajā transportā

Pieaugot jaunā koronavīrusa izplatīšanās riska līmenim, Igaunijas valdība nolēmusi no pirmdienas, 2.augusta, atjaunot prasību par obligātu sejas masku valkāšanu sabiedriskajā transportā, bet no 9.augusta noteikusi stingrākus ierobežojumus attiecībā uz pieļaujamo pasākumu dalībnieku skaitu.

Kā ceturtdien preses konferencē paziņojusi premjerministre Kaja Kallasa, sejas aizsargmaskas būs jānēsā arī vakcinētajiem, pārslimojušajiem un testētajiem pasažieriem, izņemot bērnus līdz 12 gadu vecumam, jo sabiedriskajā transportā nav iespējams pārbaudīt, vai cilvēks ir vakcinējies.

Vienlaikus nolemts, ka no 9.augusta pasākumos iekštelpās varēs piedalīties līdz 50 cilvēkiem, bet brīvā dabā - līdz 100 cilvēkiem. Ja šāds dalībnieku skaits tiek pārsniegts, rīkotājiem jānodrošina, lai tiek pārbaudīti visu dalībnieku Covid-19 sertifikāti.

Ierobežojumi attieksies uz koncertiem, izrādēm, kinoseansiem, konferencēm, sporta un izklaides pasākumiem, dievkalpojumiem, muzeju un izstāžu apmeklēšanu un interešu izglītību, baseiniem, pirtīm, SPA un peldvietām, kā arī ēdināšanas iestādēm, bet neskars tirdzniecības un pakalpojumu nozares uzņēmumus, ja vien tur tiks nodrošināta distancēšanās un higiēnas prasību ievērošana.

Pasākumos, kuros visi dalībnieki ir vakcinēti pret Covid-19, pārslimojuši šo slimību vai var uzrādīt negatīvus testa rezultātus, turpmāk būs atļauts piedalīties  līdz 6000 cilvēkiem iekštelpās un līdz 12 000 cilvēkiem brīvā dabā, bet tas nozīmē, ka rīkotājiem būs jāpārbauda visu dalībnieku sertifikātu derīgums un aizdomu gadījumā jāpārliecinās arī par dokumenta uzrādītāja identitāti.

Ierobežojumus attiecībā uz skolu darbību valdība apspriedīs pirms jaunā mācību gada sākuma.

Ņemot vērā, ka pusaudžu imunizācijas līmenis Igaunijā nav īpaši augsts, bērniem līdz 18 gadiem sertifikāti pagaidām netiks prasīti, tomēr ar laiku šo prasību paredzēts attiecināt arī uz bērniem, kas vecāki par 12 gadiem, bet pie šā jautājuma valdība atgriezīsies vēlāk.

Pēc Kallasas teiktā, pārskatot ierobežojumus, tomēr jāņem vērā, ka tagad daudzi Igaunijas iedzīvotāji ir vakcinēti, tādēļ riski veselības aprūpes sistēmai atšķiras no tiem, kādi pastāvēja pavasarī.

Kā ziņots, Igaunijas valdība ceturtdienas sēdē konstatēja, ka koronavīrusa izplatīšanās riska līmenis valstī pieaudzis no vidēja līdz augstam.

Aprīlī Igaunijā tika ieviesta sistēma atbilstoši kurai ir četri koronavīrusa izplatīšanās riska līmeņi - zems, vidējs, augsts un ļoti augsts. Nosakot riska līmeni, tiek ņemts vērā diennakts vidējais inficēšanās un nāves gadījumu skaits, pozitīvo testu īpatsvars, slimnīcās esošo Covid-19 pacientu skaits, to gadījumu īpatsvars, kuros inficēšanās avotu izsekot nav iespējams, kā arī citi faktori.

8 jūnijā koronavīrusa izplatīšanās riska līmenis Igaunijā tika pazemināts no augsta līdz vidējam. 22.jūnijā riska līmenis tika samazināts līdz zemam, bet 15.jūlijā paaugstināts līdz vidējam.

Jūlija vidū Igaunijas Veselības departaments paziņoja, ka inficēšanās gadījumu skaita palielināšanos izraisījusi vīrusa delta varianta izplatīšanās, un valstī ir sācies Covid-19 epidēmijas trešais vilnis.

Igaunijas Veselības departamenta aprēķinātais 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju pašlaik ir 107,83. Pirms divām nedēļām tas bija 45.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putins apgalvo, ka piekritis Navaļnija apmaiņai

Krievijas diktators Vladimirs Putins paziņojis, ka dažas dienas pirms opozicionāra Alekseja Navaļnija nāves cietumā viņš no kādas personas saņēmis piedāvājumu apmainīt Navaļniju pret Rietumos ieslod...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits