Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Igaunija pāvesta vizītes laikā atjaunos robežkontroli

Igaunija pirms šomēnes gaidāmās Romas katoļu baznīcas pāvesta Franciska vizītes uz laiku atjaunos robežkontroli pie Šengenas zonas valstu iekšējām robežām.

Robežkontrole tiks atjaunota 24.septembrī - dienu pirms plānotās pāvesta ierašanās Igaunijā.

"Policijas un robežapsardzes departaments sāks darboties jau iepriekšējā dienā - 24.septembrī, kad mēs pastiprināsim gatavības līmeni un uz laiku ieviesīsim dokumentu kontroli pie robežām, kā arī Tallinas jūras ostā un lidostā. Tādēļ cilvēkiem, kas šajās dienās ieradīsies mūsu valstī, jāatceras paņemt līdzi personu apliecinošus dokumentus," Igaunijas sabiedriskajai raidorganizācijai ERR norādījis Policijas un robežapsardzes departamenta Ziemeļu prefektūras vadītājs Kristjans Jāni.

Pēc viņa teiktā, tuvojoties vizītes dienai, tiks izstrādātas un publiskotas arī paredzamās transporta plūsmu organizēšanas shēmas. Prefekts aicinājis cilvēkus šai dienā būt gataviem arī būtiskiem satiksmes ierobežojumiem.

Kā ziņots, pāvesta Franciska vizīte Baltijas valstīs notiks no 22. līdz 25. septembrim. 22.-23.septembrī pāvests viesosies Lietuvā, apmeklējot Viļņu un Kauņu.

24.septembrī notiks katoļu baznīcas galvas vizīte Latvijā, kur viņam paredzēts viesoties Rīgā un Aglonā.

Savukārt 25.septembrī plānota pāvesta vienas dienas vizīte Igaunijā, kur viņš svinēs Sv. Misi Tallinas Vabaduzes laukumā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

ASV mediji: Izraēla veikusi triecienus Irānā

Irānas valsts mediji piektdienas rītā ziņo par sprādzieniem Isfahānas provincē valsts centrālajā daļā, bet ASV mediji atsaucas uz amatpersonu teikto, ka Izraēla veikusi atbildes triecienus Irānai.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits