Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Igaunijas valdība nosaka jaunus ierobežojumus cīņā ar koronavīrusu

Igaunijas valdība otrdien nolēmusi no sestdienas, 6.marta, noteikt jaunus ierobežojumus cīņā ar Covid-19, jo epidemoloģiskā situācija valstī turpina pasliktināties.

"Šobrīd esam situācijā, kad bez papildu ierobežojumiem inficēšanos nav iespējams iegrožot," uzsvērusi premjerministre Kaja Kallasa. "Pieņemot šo lēmumu, mēs ņēmām vērā, ka vīruss īpaši izplatās sociāli aktīvajās vecuma grupās - jauniešu un darbaspējīgā vecuma cilvēku vidū."

"Medicīniskās palīdzības pieejamība Igaunijā jau samazinājusies un slimnīcu noslodze tuvojas kritiskajai robežai. Mūsu mērķis ir nodrošināt veselības aprūpes sistēmas darbības nepārtrauktību. Ierobežojumi jāievēro ikvienam, bet redzams, ka jāpastiprina arī kontrole," viņa norādījusi.

Sabiedriskās ēdināšanas iestādēs un tirdzniecības centros telpas turpmāk drīkstēs būt aizpildītas ne vairāk kā par 25%, bet brīvdienās ēstuves un veikali būs slēgti. Drīkstēs strādāt tikai pārtikas un ikdienā nepieciešamāko preču tirgotavas, aptiekas un optikas veikali, kā arī būvmateriālu un dārza preču tirdzniecības vietas, kurās var iebraukt ar automašīnu, savukārt tirgos starp pircējiem būs jānodrošina distancēšanās.

Darbdienās ēdināšanas iestādēs klienti ēst un dzert klātienē drīkstēs tikai līdz plkst.18, pēc tam būs atļauts tikai pārdot ēdienus līdzņemšanai vai veikt piegādes pēc pasūtījuma.

Izlaiduma klašu skolēni no 15.marta divas dienas nedēļā drīkstēs mācīties klātienē, ievērojot nepieciešamos piesardzības pasākumus.

Sporta nodarbības un sacīkstes būs atļautas tikai profesionāliem sportistiem, bet cilvēki ar īpašām vajadzībām drīkstēs piedalīties fizisko aktivitāšu nodarbībās.

Ar valdības lēmumu atcelts 6.martā paredzētais Hānjas slēpošanas maratons.

Pagaidām ierobežojumi noteikti līdz 28.martam. Attiecīgu rīkojumu valdība plāno pieņemt trešdien.

Līdztekus šiem ierobežojumiem valdība aicinājusi cilvēkus pašus pēc iespējas mazāk kontaktēties savā starpā, bet gadījumos, kad kontakti tiešām nepieciešami, nepulcēties kopā vairāk par sešiem cilvēkiem, savukārt darba devēji un darbinieki tiek mudināti, ja vien tas iespējams, strādāt attālināti.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā Igaunijas valdība nolēma aizliegt pasākumus telpās, tostarp kinoseansus, teātra izrādes un koncertus, bet tirdzniecības centriem ierobežojumus vēl nenoteica, jo to īpašnieki apsolīja paši veikt pasākumus vīrusa izplatības ierobežošanai, taču atzīts, ka cilvēki īsti neapzinās situācijas nopietnību un ierobežojumus pietiekamā mērā neievēro.

Igaunijas Veselības departamenta aprēķinātais 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju 2.martā ir 1072,33, pozitīvo testu īpatsvars aizvadītajā diennaktī bijis 17%.

(papildināta visa ziņa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits