Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Irānas pilsonim, kurš no Rīgas ieradies Igaunijā, konstatēts jaunais koronavīruss

Igaunijā ceturtdien apstiprināts pirmais saslimšanas gadījums ar jauno koronavīrusu Covid-19, paziņojis sociālo lietu ministrs Tanels Kīks.

"Runa ir par Igaunijas pastāvīgo iedzīvotāju, kuram nav Igaunijas pilsonības un kurš ieradās valstī trešdienas vakarā," raidorganizācijai ERR pavēstīja Kīks.

Pēc viņa teiktā, saslimušais ir Irānas pilsonis, kurš ieradies Igaunijā ar autobusu no Rīgas.

"Autobusa pasažieri pašlaik tiek identificēti un ar viņiem sazinās," sacīja Kīks. Viņš nevarēja pateikt, cik daudz cilvēki bijuši autobusā un kontaktējušies ar inficēto personu.

Pēc viņa teiktā, notiek darbs, lai identificētu cilvēkus, kuri kontaktējušies ar inficēto personu.

Kīks piebilda, ka pašlaik Igaunijā nav plānu noteikt karantīnu koronavīrusa gadījumos.

Savukārt Igaunijas portāls Delfi vēsta, ka inficētais Irānas pilsonis ielidojis Rīgā no Irānas tranzītā caur Turciju. Uz Rīgu no Turcijas tiešos reisus veic Turcijas aviokompoānija Turkish Airlines, kuras lidmašīna no Stambulas trešdien ielidoja Rīgā plkst.11.20.

Autobusu satiksmes kompānija Lux Express paziņojusi, ka inficētais Irānas pilsonis izbraucis ar tās autobusu no Rīgas plkst.14 un ieradies Tallinā plkst.18.30.  Uz šo reisu pārdotas 24 biļetes.

Lux Express nodevusi ziņas par reisa pasažieriem Igaunijas Veselības departamentam, kas ar viņiem visiem sazinājies. Visu pasažieru veselības stāvoklim tiks sekots 14 dienas.

Pēc Igaunijas Veselības departamenta ģenerāldirektores Merikes Jirilo preses konferencē teiktā, visticamāk, ka Irānas pilsonis inficējies Irānā, kur uzturējies ilgāku laiku, un ka, ierodoties Tallinas autoostā, viņš pats sev izsaucis ātro palīdzību.

Pēc Igaunijas Veselības departamenta informācijas, kopā ar inficēto Irānas pilsoni autobusā braukusi viņa meita.

Igaunijas Veselības departaments paziņojis, ka autobuss ticis dezinficēts, lai gan maz ticams, ka tas varētu būt inficēts.

Jirilo preses konferencē arī sacīja, ka pašlaik nav nepieciešams Igaunijā saistībā ar koronavīrusu izsludināt ārkārtējo situāciju. Jau ziņots, ka saistībā ar Covid-19 ārkārtējā situācija trešdien izsludināta Lietuvā.

pievienotas pēdējās sešas rindkopas

Top komentāri

divas valdības, divas pieeajas
d
Lietuvā nav neviena gadījuma, bet valsts laikus ir izsludinājusi ārkārtas stāvokli. No Latvijas inficētais aizbraucis uz citu valsti, bet Latvijas valdība, šķiet, pat neko nepamana. Varbūt kāds varētu to pamodināt?
Džons Silvers
D
Visas lielās infekcijas sākās ar vienu pērtiķi..
Raksts
R
Šī ir bezjēdzīga informācija, kamēr nav pateikts, ar kādu lidmašīnu un kad atlidoja, ar kādu autobusu un kad brauca. Lai taču cilvēki hipotētiskie līdzbraucēji var uzzināt un sagatavoties karantīnai.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits