Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Lietuvas pašvaldības sākušas plānot elektromobiļu uzlādes infrastruktūru

Lietuvas pašvaldības sākušas plānot, kur to teritorijā varētu ierīkot elektromobiļu uzlādes vietas, un Satiksmes ministrija cer, ka šā projekta pirmo daļu izdosies īstenot līdz 2018.gada beigām. Šim mērķim paredzēts atvēlēt gandrīz 1,5 miljonus eiro no Eiropas reģionālās attīstības fonda, bet pašvaldībām projektā būs jāiegulda vismaz 15% no kopējām izmaksām.

2015.gadā toreizējā Lietuvas valdība atzina, ka vajadzētu attīstīt publiski pieejamu elektromobiļu uzlādes infrastruktūru piecās valsts pašvaldībās ar vislielāko iedzīvotāju skaitu un kūrvietās, kā arī pie diviem Eiropas nozīmes autoceļiem. Elektromobiļu infrastruktūru tiek ieteikts ierīkot arī tādās pašvaldībās, kurās ir vairāk nekā 25 000 iedzīvotāju un vairāk nekā 10 000 automobiļu.

Ņemot vērā šos ieteikumus, Lietuvas pašvaldību padomes šā gada sākumā sāka analizēt, cik uzlādes vietu un ar kādu jaudu tām būtu nepieciešamas.

Kauņa paredzējusi 30 uzlādes vietas ar 39 pieslēguma punktiem. Tās varētu atrasties ilgtermiņa autostāvvietās, pie Žalgiris arēnas, pašvaldības iestāžu ēkām un dažādiem biežāk apmeklētiem pilsētas objektiem.

Klaipēda plāno astoņas jaunas uzlādes vietas, Šauļi - septiņas, Jonava - 26, tai skaitā vienu lieljaudas. Mažeiķu rajona pašvaldība paredzējusi trīs uzlādes vietas, Tauraģe - 18, tai skaitā trīs lieljaudas, Marijampole - desmit, Telši un Utena - pa divām, Birštona - astoņas, Druskininki - deviņas, bet Neringas kūrvieta pērn izstrādāja investīciju projektu, kurā elektromobiļu uzlādes iespējas paredzētas visās Kuršu kāpu apdzīvotajās vietās - četras vietas Nidā, pa divām Preilā, Pervalkā un Juodkrantē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits