Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Lietuvas premjers: Karantīnu valstī plānots atcelt 17.jūnijā

Karantīnu Lietuvā plānots atcelt 17.jūnijā, taču tās vietā tiks noteikta valsts līmeņa ekstremālā situācija, trešdien paziņojis Lietuvas premjerministrs Sauļus Skvernelis.

"Šodien komitejā Covid-19 jautājumos mēs apspriedām plānu par iziešanu no karantīnas režīma. Ja epidemioloģiskā situācija Lietuvā nemainīsies uz slikto pusi, pēc šī plāna īstenošanas tiks piemērots jau cits tiesiskais režīms, konkrēti - valsts līmeņa ekstremālā situācija," sociālajā tīklā Facebook ierakstījis Skvernelis.

"Provizoriski tiek plānots, ka jaunais tiesiskais režīms varētu stāties spēkā 17.jūnijā. Galīgais lēmums jāpieņem valdības sēdē nākamajā nedēļā," piebildis Lietuvas premjers.

Viņš paskaidrojis, ka ekstremālā situācija ļaus nepieciešamības gadījumā kontrolēt situāciju uz robežām, kā arī noteikt zināmus ierobežojumus vairākām saimnieciskās dabības jomām - šie ierobežojumi atkarībā no vajadzības un situācijas attieksies uz jomām, kurās ir vislielākais koronavīrusa izplatības risks.

Jau ziņots, ka jaunā koronavīrusa pandēmijas dēļ Lietuvā kopš 16.marta noteikta karantīna, kas regulāri tikusi pagarināta. Pēdējā laikā karantīnas ierobežojumi pakāpeniski tiek atviegloti.

27.maijā Lietuvas valdība nolēma karantīnu pagarināt līdz 16.jūnijam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits