Laika ziņas
Šodien
Migla
Rīgā 0 °C
Migla
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

Lietuvu apmeklēs Krievijas bruņojuma inspektori

Lietuvu ceturtdien un piektdien apmeklēs Krievijas bruņojuma kontroles inspektoru grupa, kas veiks inspekciju saskaņā ar Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) 2011.gada Vīnes dokumentu, paziņojusi Lietuvas Aizsardzības ministrija.

Krievijas inspektoriem būs tiesības izraudzītā teritorijā, līdz 20 000 kvadrātkilometru platībā, apmeklēt Lietuvas Bruņoto spēku daļas un poligonus un noklausīties Mehanizētās kājnieku brigādes "Geležinis Vilkas" ("Dzelzs vilks") komandiera ziņojumu. Viņiem arī tiks dota iespēja pārlidot izraudzītu rajonu Lietuvas Gaisa spēku lidmašīnā un pārliecināties, ka tur nenotiek nekāda nedeklarēta militārā darbība.

Šogad tā būs trešā ārvalstu bruņojuma kontroles inspektoru vizīte Lietuvā saskaņā ar EDSO 2011.gada Vīnes dokumentu, kas noteic, ka organizācijas dalībvalstīm ik gadu jāsniedz informācija par saviem bruņotajiem spēkiem, aizsardzības potenciāla attīstības plāniem un aizsardzības budžetu un savlaicīgi jāinformē par plānotajām militārajām aktivitātēm. Valstis arī apņēmušās uzņemt savā teritorijā noteiktu skaitu citu valstu militāro ekspertu inspekciju un vizīšu karaspēka daļās.

Jūnijā izraudzītu Lietuvas rajonu pārbaudīja bruņojuma kontroles inspektoru grupa no Baltkrievijas un Krievijas, bet jūlijā - no Ukrainas.

Katrai EDSO dalībvalstij ir tiesības pārbaudīt, vai cita pie šīs organizācijas piederoša valsts neveic nelikumīgu militāro darbību, par kuru obligāti jāziņo iepriekš, un vai tai nav nedeklarēta militārā potenciāla.

Augustā saskaņā ar divpusēju Lietuvas un Baltkrievijas vienošanos karaspēka daļu Lietuvā apmeklēja bruņojuma inspektori no šīs kaimiņvalsts.

Savukārt Lietuvas pārstāvji šogad veikuši inspekcijas Krievijas, Baltkrievijas un Ukrainas armijas daļās.

Top komentāri

Anticriminal
A
LAI APSKATAS KA ARMIJNIEKIEM JADZIVO UN PASIEKALOJAS< ZAGLIS PUTLERS NOLAIDIS SAVU ARMIJU LIDZ KLINKJIM PAR KO MAN TIKAI PRIEKSH KAMER TEROSRISMA REZHIMS TUR VALDA!
...
.
Parādīt viņiem kādu bijušo vojenkomata ēku un pasūtīt šikt.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits