Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Nausēda: Pirmstermiņa vēlēšanu nebūs

Lietuvas Seims pašreizējā situācijā nespēj normāli strādāt, bet sekmīgs balsojums par pirmstermiņa vēlēšanu izsludināšanu šobrīd ir mazticams, norādījis prezidents Gitans Nausēda.

Runas par pirmstermiņa vēlēšanu nepieciešamību Lietuvā aktualizējušās pēdējo nedēļu laikā - pēc tam, kad parlamenta valdošajai koalīcijai divas reizes nepietika balsu, lai pieņemtu pretrunīgi vērtējamu lēmumu par spīkera Viktora Pranckieša atcelšanu.

Opozīcijā esošās Seima liberāļu frakcijas deputāti Euģenijus Ģentvils un Viktorija Čmilīte-Nīlsena pagājušajā nedēļā iesniedza parlamentam jau vasarā izstrādātu Seima lēmuma projektu par pirmstermiņa vēlēšanu rīkošanu, ko atbalstījis arī spīkers.

Tas paredz, ka Seima vēlēšanas Lietuvā tiktu rīkotas nākamā gada 19.janvārī. Kārtējām vēlēšanām būtu jānotiek nākamā gada oktobrī.

Seima vērtējumam šo dokumentu paredzēts nodot 7.novembrī. Lai tas tiktu pieņemts, par pirmstermiņa vēlēšanu rīkošanu būtu jānobalso vismaz trim piektdaļām likumdevēju - 85 deputātiem.

"Var jau mēģināt tagad panākt [pirmstermiņa vēlēšanām nepieciešamo vairākumu], un arī es varbūt neiebilstu to darīt, redzot, ka Seims šobrīd nespēj normāli strādāt, tomēr arī paši ierosinājuma autori - Liberāļu kustība - atzīst, kad pašlaik tāda alternatīva ir ļoti mazticama," intervijā radiostacijai Žiniu radijas sacījis prezidents.

Pēc viņa teiktā, Seimam "ir iespēja parādīt, vai tas vēl ir lemtspējīgs, pieņemot nākamā gada budžetu, vai arī kļuvis pilnībā destruktīvs".

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits