Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Par uzbrukumu Tallinas taksometru vadītājiem meklētais vīrietis nošāvies

Vīrietis, ko Tallinas policija piektdien plašā operācijā meklēja par naktī notikušo uzbrukumu taksometru vadītājiem, piektdienas pēcpusdienā nošāvies autobusa pieturā netālu no galvaspilsētas.

Kā ziņots, policija plkst.3 naktī saņēma informāciju, ka pie Telliskivi jaunrades centra Tallinas ziemeļos sašauti divi taksometra vadītāji. Ievainotie tika nogādāti slimnīcā, kur viens no viņiem - 32 gadus vecs vīrietis - no gūtajiem ievainojumiem miris. Otrs ievainotais ir kritiskā stāvoklī.

Policija pēc kādas videokameras ieraksta identificēja šāvēju un izplatīja viņa fotogrāfiju. Noskaidrojās, ka tas ir bijušais taksometra šoferis, 30 gadus vecais Raivo Jirimē no Raplas apriņķa, kas pirms vairākiem gadiem medijiem izteicies, ka tiesībsargājošās iestādes nepievērš pienācīgu uzmanību Tallinas taksistu mafijai.

Tobrīd viņš stāstījis, ka reiz naktī, kad viņš gaidījis klientus, viņam "ar īlenam līdzīgu priekšmetu" sadurta riepa. "Tos šoferus, kuri piekrīt maksāt ikmēneša "nodevu", liek mierā, bet tie, kuri atsakās, tiek sodīti," sacījis Jirimē. "Laiks rāda - kamēr nav līķu, problēma var mierīgi turpināties," viņš toreiz paziņoja.

Kā piektdien preses konferencē pastāstījis Policijas un robežapsardzes departamenta Ziemeļu prefektūras vadītājs Kristjans Jāni, plkst.14.30 policija saņēmusi ziņu, ka līdzīgs vīrietis manīts kādā autobusa pieturā 15 kilometrus no Tallinas. Policisti, kas ieradušies šai vietā, pamanījuši viņam rokā ieroci.

"Ieraugot policiju, viņš izdarīja pašnāvību," piebildis prefekts.

Ziemeļu apgabala prokuratūras vecākā prokurore Katrīna Pertlasa žurnālistiem pastāstījusi, ka Jirimē lietojis personisko ieroci - TT tipa pistoli - un viņam bijusi ieroča nēsāšanas atļauja.

Pēc viņas teiktā, no šā ieroča raidīti vienpadsmit šāvieni. TT tipa pistoles aptverē ir astoņas patronas, tātad viņam nācies ieroci pārlādēt.

Šaušanas laikā viena taksometra aizmugures sēdeklī atradies cilvēks, kura liecība vēlāk palīdzējusi atpazīt šāvēju. Šis cilvēks nav cietis.

Kā norādījusi Pertlasa, saskaņā ar šobrīd pieejamo informāciju savus upurus Jirimē izraudzījies nejauši.

Atbildot uz žurnālistu jautājumiem, viņa apliecinājusi, ka šāvējs mācījies Iekšlietu ministrijas akadēmijā, kuru nav pabeidzis. Policijā viņš nav strādājis, toties strādājis Tallinas cietumā par apsargu.

Vaicāta, vai viņam bijušas problēmas ar psihisko veselību, prokurore atbildējusi, ka nav iemesla tā uzskatīt, jo citādi viņš nebūtu saņēmis ieroča nēsāšanas atļauju.

papildināta visa ziņa

Top komentāri

Scorseze
S
Izklausās pilnīgi neticami, normāls cilvēks paņēmis ieroci un gājis šaut nejauši izvēlētus cilvēkus, tajā pat laikā nav sašāvis taksometra pasažieri?!?! Domāju, ka policija un taksisti labi zin par ko ir runa, tikai neviens nedomāja, ka kāds sāks beidzot meklēt taisnību, viņi kļūdijās.Tagad visiem nāksies taisnoties un sacerēt neticamus stāstus par "nelīdzsvarotu" personu.
kekso
k
kaut kāds neticams stāsts, arī par to pašnāvību, tā arī sēdēja autobusa pieturā ar ieroci rokā un policistu priekšā nošāvās, interesanti kā tur bija patiesībā ...... tur filmu varētu uzņemt
Ha !
H
Bet interesanti tas, ka iguņu menti pat nepiemin, ka tā varbūt izrēķināšanās ar mafiju. Gluži, kā pie mums. Jo nodevas jau tagad savāc, arī pie mums, nevis puikas treņiņtērpos, bet solīdi, pat cienījami, kungi baltās apkaklītēs, no VIDa, tās pašas policijas un citiem valstiskiem grupējumiem..
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits