Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +3 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Par vardarbību ģimenē aizdomās turētais Igaunijas valdības ministrs atkāpjas no amata

Jaunās Igaunijas valdības ārējās tirdzniecības un informācijas tehnoloģiju ministrs Marti Kūziks, kurš tiek turēts aizdomās par vardarbību ģimenē, otrdienas vakarā paziņojis par atkāpšanos, bet viņam adresētās apsūdzības noliedzis.

Kā norādījis ministrs, atkāpšanās rakstu viņš iesniedzis gan valdošajā koalīcijā ietilpstošās Konservatīvās tautas partijas (EKRE) priekšsēdētājam Martam Helmem, gan premjerministram Jiri Ratasam.

"Es joprojām apgalvoju, ka tieku apmelots - es neesmu varmāka," teikts Kūzika izplatītajā paziņojumā.

Atkāpšanos viņš skaidrojis ar vēlmi dot valdībai iespēju mierīgi strādāt, nosargāt savu prestižu, nepakļaut triecienam savu partiju un pasargāt savu ģimeni "no presē izvērstā psiholoģiskā terora".

"Pretīgajai pret mani izvērstajai kampaņai presē pievienojies arī prokuratūras lēmums sākt pret mani krimināllietu. Šādā situācijā es nevarētu pildīt ministra pienākumus, un arī visi pārējie valdības locekļi nevarētu normāli strādāt," norādījis Kūziks. "Es atsakos no ministra amata ne tāpēc, ka piekrītu apsūdzībām, bet gluži otrādi - tāpēc, ka vēlos koncentrēties uz aizstāvēšanos krimināllietā un sava godīgā vārda atgūšanu."

Runas par par Kūzika agresīvo uzvedību ģimenē sāka izplatīties, kad pirms gandrīz trim nedēļām kļuva zināms, ka Kūziks izvirzīts ministra amatam, bet skandāls ap viņu izvērsās pēc izdevuma Eesti ekspress publikācijas, kurā par viņa agresīvo uzvedību ģimenē neatkarīgi cits no cita stāstījuši vairāki cilvēki, kas viņa ģimeni personiski labi pazīst. Saskaņā ar šīm ziņām Kūziks gadiem ilgi fiziski un morāli terorizējis savu bijušo sievu. Vēl pirms tam medijos parādījās informācija, ka pēc martā notikušajām vēlēšanām policija Kūziku aizturējusi par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu un viņa izelpā konstatēta alkohola klātbūtne.

Ratasa valdība, kurā līdz ar viņa vadīto Centra partiju un EKRE pārstāvēta arī partija Tēvzeme, pirmdien nodeva zvērestu, un tās pirmā sēde paredzēta ceturtdien, 2.maijā.

Top komentāri

Irlielāmērāticams
I
ka Igaunijas politikā reputācijas standarti ir augstāki , nekā Jēkabpilī.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits