Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Parlamentu spīkeri apšauba iespējas panākt okupācijas nodarītā kaitējuma kompensēšanu

Baltijas valstu parlamentu priekšsēdētāji, kas pulcējušies uz Baltijas Asamblejas 37.sesiju Viļņā, piektdien pauduši šaubas par iespējām panākt padomju okupācijas nodarītā kaitējuma kompensēšanu.

Kā žurnālistiem sacījis Lietuvas Seima spīkers Viktors Pranckietis, izvirzot šo jautājumu, Baltijas valstis "daudzkārt atdūrušās kā pret sienu".

"Iespējams, mums sev jāizvirza tādi mērķi, kurus varam sasniegt," viņš izteicies.

Līdzīgu attieksmi pret šo jautājumu paudis arī Igaunijas Rīgikogu spīkers Eiki Nestors.

"Neesmu pārliecināts, ka šai jautājumā var notikt kaut kas īpaši pozitīvs," viņš sacījis.

Savukārt Latvijas Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece norādījusi, ka šai jautājumā pašām Baltijas valstīm vispirms būtu jāvienojas savā starpā.

Kā oktobra vidū paziņoja Igaunijas Tieslietu ministrija, saskaņā ar īpašas komisijas veiktām aplēsēm padomju okupācija Igaunijai nodarījusi kaitējumu, kas lēšams 1,2 miljardos eiro.

Lietuvā nesen uzsākta pētījuma dati atspēko apgalvojumus, ka pirmajā padomju okupācijas desmitgadē Lietuva no Padomju Savienības budžeta it kā saņēmusi vairāk, nekā tajā iemaksājusi, bet šis pētījums pagaidām nav pabeigts.

Arī Latvijas eksperti aplēsuši, ka laikposmā no 1946. līdz 1990.gadam 18% Latvijas budžeta ieņēmumu nodoti Padomju Savienībai, tātad Latvija faktiski bijusi PSRS donore.

Aplēsts arī, ka Lietuva okupācijas laikā ik gadus aptuveni 5-6% no sava budžeta atvēlējusi PSRS budžetam, savukārt tie PSRS līdzekļi, kas tika pārdalīti Lietuvai, pēckara gados lielā mērā tikuši novirzīti militārajām struktūrām, kas karoja pret Lietuvas nacionālajiem partizāniem.

Top komentāri

ja sēdēs kā baznīcā rokas salikuši
j
tad jau, protams, ka nekas nesanāks ! Prokremliskie sasēdušies amatos "Pribaļķikā" ???
Genadij
G
Naivie tie kas raksta ka PSRS okupeja Baltiju,Baltiju okupeja krievija,parejiem tur nebija nekada teiksana. Ta bija ari 68 gada kad krievija okupeja Chehoslovakiju. Acis aizmalesana tur ari bija paris karevju no DDR,kurus tad ari tulin izvaca lauka. Tadu dezinformaciju ka tagad krievija taisa,tada nebija saucama psrs laika,bet tas ir saprotami,tagad pie varas KGB spiegs un tas savu darbu prot.
Pienāks tā diena
P
kad Krievija maksās par saviem noziegumiem. To nekad neaizmirst!!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits