Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Sadūmojums uz lietuvieša prāmja novērsts; kuģis dreifē

Baltijas jūrā kuģojošam prāmim Regina Seaways, uz kura klāja atrodas 335 cilvēki, notikusi eksplozija motortelpā un izcēlies ugunsgrēks, atsaucoties uz Lietuvas militārpersonām, vēsta Reuters. Tiesa gan citi avoti norāda, ka īsta ugunsgrēks nav bijis.

No prāmja, kas bijis ceļā no Ķīles Vācijā uz Klaipēdas ostu, ap plkst. 13:40 nosūtīts trauksmes signāls. Uz to devies Lietuvas Bruņoto spēku helikopters un nepieciešamības gadījumā gatavas iesaistīties vēl divas ekipāžas, pavēstījusi Lietuvas Gaisa spēku amatpersona.

Prāmja īpašnieki - Dānijas kuģniecības uzņēmums DFDS - komentējuši, ka ugunsgrēks uz kuģa nebija izcēlies, bet fiksēts sadūmojums.

"Ugunsgrēka nebija, tika fiksēts tikai sadūmojums, atklāta liesma netika konstatēta, dzinēji automātiski izslēdzās. Mašīntelpa ir hermētiski noslēgta, nekādas temperatūras izmaiņas mēs nekonstatējam, viss ir stabils, pasažieri ir drošībā, neviens nav cietis," ziņu aģentūrai BNS sacīja DFDS Seaways preses sekretārs Klaipēdā Vaids Klumbis, vēsta LETA.

To, ka cietušo negadījumā nav, apstiprinājis arī Lietuvas jūras spēku jūras glābšanas koordinācijas centrs.

"Visi cilvēki ir veseli, atrodas uz kuģa, panikas nav, ievainoto nav," ziņu aģentūra BNS citē glābšanas koordinācijas centra priekšnieku Eugeniju Vaļikovu. 

Prāmi līdz Klaipēdas ostai aizvilks Krievijas un Lietuvas karakuģi. Vispirms Krievijas karakuģi to aizvilks līdz Lietuvas ekonomiskās zonas robežai, bet pēc tam Lietuvas karakuģi - līdz Klaipēdas ostai.

Savukārt Lietuvas gaisa spēki gatavo savus helikopterus iespējamai pasažieru evakuācijai no prāmja, pavēstījis Lietuvas valsts aeronavigācijas uzņēmums Oro navigacija.

Ugunsgrēks bija izcēlies prāmja Regina Seaways mašīntelpā. Klaipēdā pierakstītais prāmis ar Lietuvas karogu pieder Dānijas kuģniecībai DFDS. Negadījuma brīdī uz tā atradās 298 pasažieri un 37 apkalpes locekļi. Pašlaik prāmis atrodas 110 kilometrus no galamērķa.

Ar šādu prāmi var vest līdz 1000 pasažieriem un 600 automašīnas.

( papildināta visa ziņa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits