Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Teroristu pašnāvnieku sarīkotā sprādzienā Mali ievainoti seši Igaunijas karavīri

Teroristu pašnāvnieku sarīkotā sprādzienā Mali ievainoti seši Igaunijas karavīri, kā arī Francijas un Mali karavīri, otrdien paziņojis Igaunijas Aizsardzības spēku komandieris ģenerālmajors Martins Herems.

Trīs teroristi pirmdienas vakarā pie Francijas militārās bāzes ieejas Gao pilsētā uzspridzinājušies automobilī, kam bijušas ANO spēku krāsas.

Herems preses konferencē sacīja, ka neviens no cietušajiem Igaunijas karavīriem nav smagi ievainots, viņi guvuši galvenokārt sasitumus un šķembu radītus ievainojumus.

Trīs no šiem karavīriem jau atgriezušies ierindā, bet vēl trīs atrodas mediķu uzraudzībā, sacīja Herems .Viņš piebilda, ka nav gaidāms, ka trīs karavīri, kuri atrodas mediķu aprūpē, izveseļosies līdz augusta sākumam, kad Igaunijas kājnieku vienībai Estpla-30 paredzēts atgriezties no Mali.

Par ievainoto Francijas un Mali karavīru skaitu ziņu nav.

Par uzbrukumu neviens nav uzņēmies atbildību, taču islāmistu ekstrēmisti Mali nereti rīko šādus uzbrukumus.

Herems pieļāva, ka uzbrukumu varētu būt sarīkojis teroristu grupējums Islāma valsts.

"Nezinu, ar ko mums ir darīšana, jo vēl neviens nav uzņēmies atbildību. Šajā reģionā darbojas divi teroristiski grupējumi - Al Qaeda atbalstītāji un Islāma valsts vietējais grupējums, un otrajam ir vislielākās iespējas veikt šādu teroraktu," preses konferencē sacīja Igaunijas Aizsardzības spēku komandieris.

Igaunijas prezidente Kersti Kaljulaida ierakstā sociālajā tīklā Facebook novēlējusi ievainotajiem Igaunijas karavīriem drīzu atveseļošanos.

"Visa Igaunija tur par jums īkšķus," piebildusi Kaljulaida.

Arī Francijas aizsardzības ministre Florānsa Parlī telefonsarunā ar Igaunijas aizsardzības ministru Jiri Luiku novēlējusi Igaunijas karavīriem atveseļoties, ka arī atzinīgi novērtējusi viņu profesionālismu.

Gao bāzē ir dislocēti apmēram 50 Igaunijas karavīri, kas kājnieku vienības Estpla-30 sastāvā piedalās Francijas vadītajā pretterorisma operācijā Barkhane.

Latvijas Aizsardzības ministrijas Preses nodaļā aģentūrai LETA teica, ka Mali dienošie Latvijas karavīri sprādzienā nav cietuši, jo viņi izvietoti Bamako.

Top komentāri

Scorseze
S
Varbūt ir pēdējais laiks aizdomāties, ko dara Igaunijas un arī citu valstu karavīri šajā zemē. Atbilde būs pārsteidzoši vienkārša, proti, palīdz laupīt. Aizbildinoties, ka tās ir mīera "uzturēšanas misijas", tiek veikts plašs resursu laupīšanas plāns:) Pajāutājiet sev, kapēc valsts, kura ir trešajā vietā pēc Āfrikas kontinentā iegūtā zelta apjoma, ir vienlaikus ir arī viena no nabadzīgākajām valstīm pasaulē? Starpcitu, tur ir arī bagātas vara, svina, cinka, sudraba, alvas, urāna, fosfātu, dimantu un protams arī litija atradnes. Valsts ir viena no lielajiem kokvilnas un lauksaimniecības preču eksportētājiem! Uzdodiet sev jautājumu, kur paliek visas šīs bagātības un varēsiet rast atbildi, ko tur dara asv armija un arī citu valstu armijas viņu vadībā:) Protams, žēl Igaunijas karavīrus, taču...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits