Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Viļņas mērs izmantojis amata stāvokli sava labuma gūšanai

Viļņas mērs Remiģijs Šimašus izmantojis amata stāvokli personiska labuma gūšanai un pārkāpis likumu, savā sociālā tīkla Facebook profilā ievietojot par pašvaldības līdzekļiem veidotas videoreportāžas, trešdien atzinusi Lietuvas Galvenā dienesta ētikas komisija (VTEK).

"Atzīts, ka mērs Remiģijs Šimašus izmantojis amata stāvokli personiska labuma gūšanai un lietojis pašvaldības finanšu resursus mērķiem, kas nav saistīti ar darba pienākumiem," ziņu aģentūrai BNS sacījusi komisijas preses pārstāve Egle Ivanauskaite.

Izmeklēšanu VTEK sāka pēc Viļņas pašvaldības padomes Korupcijas apkarošanas komisijas lūguma. Šai pašā jautājumā pie tās vērsusies arī Centrālā vēlēšanu komisija.

VTEK Šimašum ieteikusi par pašvaldības līdzekļiem veidotos videoklipus, kurus filmējis komiķis Oļegs Šurajevs, publicēt pašvaldības oficiālajā interneta vietnē un oficiālajos pašvaldības sociālo tīklu profilos.

Mērs savukārt apgalvo, ka viņa izmantotais Facebook profils nav privāts. Pēc Šimašus teiktā, likums paredz, ka mēram jāatskaitās par paveiktajiem darbiem, un viņš uzskata, ka nav izlietojis pašvaldības līdzekļus savas popularitātes vairošanai.

VTEK arī konstatējusi, ka Viļņas mērs nav savlaicīgi deklarējis kredītu. Pērn, saņemot komisijas vēstuli, Šimašus papildināja savu interešu deklarāciju ar informāciju par mājokļa kredītu gandrīz 250 000 eiro apmērā

Top komentāri

Truksnis
T
Redz kāds maita. Laikam bija sapīpējies.
mega
m
Forši. Tāds pats nevainīgs, kā mūsējais. Redzēs, vai leiši padrebinās savu galveno mēru vai izies sauss kā mūsējais līdz šim!
latvijecs Ņils
l
tie leiši ir gatavie sīkpirži pret mūsu kremļa mafiju !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits