Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

16 Latvijas valstspiederīgie no Vjetnamas steidzami vēlas atgriezties dzimtenē

Vjetnamā no 33 Latvijas valstspiederīgajiem 16 izteikuši vēlēšanos steidzami atgriezties Latvijā ar repatriācijas reisiem, negaidot to komercreisu atjaunošanos, uz kuriem jau savlaicīgi iegādātas aviobiļetes, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā.

Ārlietu ministrijai ir informācija par 230 Latvijas valstspiederīgajiem trešajās valstīs, kam nepieciešama atgriešanās, tostarp 58 no Āzijas, Āfrikas un Okeānijas valstīm un 58 no Ziemeļamerikas un Dienvidamerikas.

Piemēram, ASV uzturas 179 Latvijas valstspiederīgie, no kuriem 95 informējuši, ka atgriešanās nav steidzama, Jaunzēlandē - 16, no kuriem 14 informējuši, ka atgriešanās nav steidzama, savukārt Vjetnamā - 33 Latvijas valstspiederīgie, no kuriem 16 izteikuši vēlēšanos steidzami atgriezties, negaidot to komercreisu atjaunošanos, uz kuriem jau savlaicīgi iegādātas aviobiļetes.

Tādēļ Latvija Eiropas Savienības (ES) valstu koordinācijas sanāksmēs pastāvīgi uzsver nepieciešamību pēc repatriācijas reisa uz Dienvidaustrumāziju, tostarp Vjetnamu.

Kopš pandēmijas sākuma pasaulē un ārkārtējās situācijas izsludināšanas Latvijā mājās atgriezušies vairāk nekā 6000 Latvijas valstspiederīgo. Lai atgrieztos Eiropā no citiem kontinentiem, vairāki simti valstspiederīgo izmantojuši gan ES koordinētos, gan ES valstu nacionālos reisus.

Diemžēl daudzi ES, tostarp Latvijas, piederīgie mēdza neierasties uz reisiem, kuros tie tika reģistrēti. Savukārt avioreisu izmaksas uz esošajām tūristu atrašanās vietām ir neadekvāti augstas iepretim potenciālo pasažieru skaitam. Tādēļ ES repatriācijas reisu skaits strauji samazinās. Vienlaikus tiem, kas dažādu iemeslu dēļ nav izmantojuši līdzšinējos reisus, atjaunojas iespējas atgriezties Eiropā ar komerclidojumiem, kas pakāpeniski atsākas vai ir epizodiski pieejami no uzturēšanās vietas trešajā valstī uz starptautisku lidostu vai tieši uz Eiropu.

Arī Latvijas nacionālā lidsabiedrība "airBaltic" ir paziņojusi par lidojumu grafiku no Eiropas pilsētām, sākot ar 18.maiju. Līdz ar to vairs nav nepieciešams pielāgot lidojumu uz Eiropu repatriācijas lidojuma datumam no Eiropas uz Rīgu. Tāpat ar 15.maiju tiek atsākti starptautiskie pasažieru gaisa, jūras, autobusa un dzelzceļa pārvadājumi Baltijas valstu starpā, kā arī ar satiksmes ministra atļauju reisi ārpus Baltijas valstīm, un pēc ierašanās Latvijā nokļūšanai mājās drīkst izmantot sabiedrisko transportu (jālieto mutes un deguna aizsegs).

Aicinām nekavēties un izmantot visas pastāvošās lidojuma iespējas, jo pandēmijas izraisītie ierobežojumi var tikt atjaunoti.

Ja nepieciešams finansējums aviobiļešu iegādei un nav citu palīdzības saņemšanas iespēju, iespējams noformēt valsts materiālās palīdzības aizdevumu, kas būs jāatdod trīs mēnešu laikā.

 

Top komentāri

jautājums
j
"steidzami vēlas atgriezties" Kas ir radījis šādu steigu? Kāda muša pēkšņi ir iekodusi? Jāpastāsta viņiem par laika apstākļiem Latvijā, varbūt arī steiga norims.
Šķiet
Š
dažiem ir atklājies jauns biznesi;nš repatriācijas reisu organizācija, savukārt briselkantoristi visādi to veicina un pat jau ir sastādījuši piedades plānu...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits