Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

20 valstis paraksta vienošanos cīņai ar viltus ziņām

20 valstis, tostarp Francija, Lielbritānija, Kanāda un Indija, ceturtdien ANO parakstīja vienošanos cīņai ar viltus ziņu izplatīšanu internetā.

Starptautiskās preses un vārda brīvības organizācijas Reportieri bez robežām (RSF) ierosināto vienošanos parakstījušās valstis apņemas veicināt "neatkarīgi ziņotas, dažādas un uzticamas" informācijas izplatīšanu internetā.

"Globālās digitālās telpas rašanās satricina informācijas pasauli, nesot līdzi progresu, kā arī riskus," paziņoja Francijas ārlietu ministrs Žans Īvs Ledriāns.

Viņš norādīja, ka dezinformācija internetā, it īpaši vēlēšanu kampaņu laikā, "grauj ticību demokrātiskajām institūcijām".

Vienošanās uzsver interneta pakalpojumu sniedzēju atbildību veicināt uzticamu saturu un plurālismu, lai izbēgtu no pašreizējā "informācijas haosa", paziņoja RSF.

Mikroblogu platforma Twitter pagājušajā nedēļā pavēstīja, ka daudzviet pasaulē, arī Apvienotajos Arābu Emirātos (AAE), Ķīnā un Spānijā, slēgusi tūkstošiem sociālā tīkla profilu par viltus ziņu un valdības propagandas izplatīšanu.

Sociālais tīkls Facebook jau iepriekš paziņoja, ka pagājušajā mēnesī dzēsis Ēģiptē, Saūda Arābijā un AAE bāzētus viltus profilus, kas izplatījuši melīgu informāciju par reģiona karstajiem punktiem - Lībiju, Sudānu un Jemenu.

Top komentāri

Beidzot
B
Slēgs CNN nu BBC? Paldies Dievam!
.
.
Cenzūras vienošanās.
Udo Ulbergs
U
Viltus ziņas ir "baltās" rases bojāejas produkts, kad degradācija un deģenerācija ir sasniegusi noteiktu amorālo pakāpi un cilvēki ir zaudējuši sociālo atbildību. Viltus ziņu izplatīšanā pirmkārt un galvenokārt ir vainīgi mediji. Ja mediji to nedarītu, mēs nemaz nezinātu šo amorālo salikumu "viltus ziņas". Tātad atbildība ir jāprasa no mediju saimniekiem un viņu sulaiņiem. Principā šajā ziņā nav nekā nerealizējama. Kārtību (morālo attieksmi) var panākt ļoti viegli un ļoti ātri, ja vēlas to panākt. Skaidrs, ka viltus ziņas ir kādam spēkam ļoti izdevīgas. Un nekas labs turpmāk nav gaidām masu informācijas jomā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits