Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Amazon dibinātāja Bezosa bijusī sieva sola ziedot vismaz pusi bagātības

ASV interneta tirdzniecības milža Amazon dibinātāja Džefa Bezosa bijusī sieva Makenzija ir solījusi ziedot vismaz pusi savas bagātības, piedaloties filantropijas iniciatīvā Giving Pledge (Došanas solījums), kuru uzsāka Vorens Bafets un Bils Geitss.

Makenzija Bezosa, kuras bagātība pēc šķiršanās tiek lēsta vairāku miljardu ASV dolāru apmērā, paziņoja, ka viņai ir "nesamērīgi daudz naudas, ar ko dalīties" un ka viņas pieeja filantropijai arī turpmāk būs apdomīga.

"Tas prasīs laiku, pūles un rūpes. Bet es negaidīšu. Un es to turpināšu, līdz seifs būs tukšs," Bezosa sacīja paziņojumā, ar kuru otrdien nāca klajā organizācija Giving Pledge.

Organizācija paziņoja, ka Bezosa ir starp 19 cilvēkiem, kas pēdējā gada laikā pievienojušies šai iniciatīvai, palielinot kopējo dalībnieku skaitu līdz 204 cilvēkiem no 23 valstīm.

Labdarības fondi, kurus Bezosa agrāk atbalstījusi, nodrošina pagaidu mitekļus bezpajumtnieku ģimenēm un koledžu stipendijas nelegāliem imigrantiem.

Viņa arī izlietojusi savu naudu, lai atbalstītu laulību līdztiesību, centienus samazināt politisku polarizāciju, vēža un Alcheimera slimības pētījumus.

49 gadus vecā Makenzija Bezosa aprīlī paziņoja, ka viņas 25 gadus ilgusī laulība ar Džefu Bezosu ir galā. Viņi noslēdza vēsturē lielāko laulības šķiršanas vienošanos, saskaņā ar kuru Bezosam palika 75% no viņu līdzšinējām akcijām šajā uzņēmumā, bet Makenzijai – akcijas apmēram 36 miljardu ASV dolāru vērtībā.

Žurnāls Forbes informēja, ka pēc šīs šķiršanās vienošanās Makenzija Bezosa ir kļuvusi par trešo bagātāko sievieti pasaulē pēc L'Oreal mantinieces Fransuāzas Betankūras Meiersas un Walmart mantinieces Elisas Voltones.

2010.gadā dibinātā iniciatīva Giving Pledge ir turīgu cilvēku apņemšanās ziedot vismaz pusi bagātības savas dzīves laikā vai ar testamentu.

 

Top komentāri

Dostojevskis
D
Ļoti laba ziņa visādu sugu neliešiem, kuri gaidīt gaida pārgurušu miljardieru muļķīgās iniciatīvas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits