Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Boeing izlaiž pēdējo 747. sērijas lidmašīnu

Aviobūves gigants Boeing vakar īpašā ceremonijā no rūpnīcas ASV izlaida pēdējo Boeing 747, tā beidzot kopš 1969. gada ilgušo lieluma un platās fizelāžas dēļ par Jumbo Jet iedēvētās lidmašīnas ražošanas ēru, vēsta France24.com.

Šīs sērijas lidmašīnas plaši tika izmantotas komerciālajā aviācijā to lielās ietilpības un kravnesības dēļ. Tās spēja pārvadāt gandrīz 500 pasažieru, transportēt NASA atspoļkuģus un tika izraudzītas kā Air Force One lidmašīnas

ASV prezidenta pārvadāšanai. AFP atzīmē, ka šīs sērijas lidmašīnu izmantošana revolucionarizēja starptautisko ceļošanu, savienojot pasaules pilsētas, starp kurām līdz tam nebija tiešas aviosatiksmes, kā arī demokratizēja pasažieru lidojumus, jo lielās ietilpības dēļ aviobiļetes varēja pārdot lētāk.

Pēdējo 15 gadu laikā gan paša Boeing un tā Eiropas konkurenta Airbus jaunās platfizelāžas lidmašīnas ir kļuvušas finansiāli izdevīgākas izmantošanā, patērē mazāk degvielas. sērijas lidmašīnām. Tāpēc Delta 2017. gadā kļuva par pēdējo ASV aviokompāniju, kas šīs sērijas lidmašīnas izmantoja pasažieru pārvadājumiem. Tiesa, atsevišķas aviokompānijas pasaulē to dara joprojām, to skaitā Vācijas Lufthansa. Šīs lidmašīnas joprojām ir populāras kravu pārvadājumos. Arī pēdējā no rūpnīcas izlaistā lidmašīna Boeing 747-8 pārvadās kravas aviokompānijai Atlas Air.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits