Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Fitch par piecām pakāpēm samazina Argentīnas kredītreitingu

Starptautiskā reitingu aģentūra Fitch otrdien par piecām pakāpēm samazināja Argentīnas kredītreitingu, prognozējot valsts bankrotu pēc ASV tiesas lēmuma tai atmaksāt vecās parādsaistības. Aģentūra Argentīnas kredītreitingu pazeminājusi līdz CC līmenim. Šis samazinājums "atspoguļo Fitch uzskatu, ka Argentīnas defolts ir iespējams", norāda aģentūra.

Ņujorkas tiesa 21.novembrī pieņēmusi lēmumu, ka Argentīnai nepieciešams atmaksāt līdzekļus aptuveni 1,3 miljardu dolāru (703,3 miljonu latu) vērtu obligāciju turētājiem, lai arī valsts jau pirms 11 gadiem piedzīvoja defoltu saistībā ar šīm obligācijām.

Tiesnesis norādīja, ka Argentīnai obligāciju turētājiem līdzekļi jāizmaksā līdz 15.decembrim līdztekus valsts saistībām izmaksāt vēl trīs miljardus dolāru (1,6 miljardus latu) par jau iepriekš restrukturizētām parādsaistībām.

Fitch uzskata, ka Argentīna, kas jau saskārusies ar valsts finansiālā stāvokļa pasliktināšanos, nespēs veikt šos maksājumus. Tikmēr Argentīna atteikusies samaksāt šīs parādsaistības, norādot, ka obligācijas pieder augsta riska ieguldījumu fondiem jeb tā dēvētajiem hedžfondiem, kas nepiedalījās iepriekš īstenotajā obligāciju apmaiņas darījumā ar investoriem, lai novērstu valsts bankrotu 2001.gadā.

Argentīna jau paziņojusi, ka iesniegs apelācijas sūdzību saistībā ar Ņujorkas tiesas lēmumu. Fitch pavēstīja, ka turpmāko nedēļu laikā sekos līdzi šīs situācijas attīstībai un Argentīnas rīcībai, taču uzsvēra, ka nokavēts maksājums tiks uzskatīts par defoltu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits