Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Goldman Sachs ekonomists: Šī varētu būt Āfrikas desmitgade

Strauji augošā Āfrikas ekonomika tuvākajā nākotnē varētu kļūt par nozīmīgu globālās ekonomiskās izaugsmes virzītājspēku, uzskata ASV bankas Goldman Sachs ekonomists Džims O'Nīls.

Piedaloties Āfrikas Riska kapitāla asociācijas konferencē O'Nīls paziņoja, ka Āfrika ir viena no tām pasaules daļām, kur šobrīd ir augsts ekonomiskās izaugsmes temps, kam ir tendence paātrināties. O'Nīls prognozē, ka šajā desmitgadē Āfrikas ekonomika varētu palielināties par 6%.

Tomēr, lai Āfrika sasniegtu savu potenciālu, Āfrikas valstu valdībām aktīvāk jāstrādā pie tehnoloģiju, izglītības un likuma varas uzlabošanas, ieskaitot arī cīņu pret korupciju. "Ja visas šīs lietas notieks, šī būs Āfrikas desmitgade," prognozēja O'Nīls.

Viņš arī pauda viedokli, ka Dienvidāfrikai ir nozīmīga loma kontinenta ekonomiskajā izaugsmē un valsts arī uzskatāma par piemēru, kas palīdzēs pārējai Āfrikai kļūt veiksmīgākai. Dienvidāfrikas uzdevums ir arī censties panākt, lai kontinents "ekonomiski darbotos kā viens veselums" ar infrastruktūras un tirdzniecības savienojumu starpniecību. Ja Āfrikas valstis spēs sadarboties, tad būs iespējams runāt ne tikai par vienu desmitgadi, bet par trīs un četrām, uzskata ekonomists.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits