Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Philip Morris prognozē degošo cigarešu laikmeta beigas

Tradicionālo cigarešu laikmets beigsies, šim smēķu formātam radītas jaunas alternatīvas, intervijā BBC pastāstījis lielākā tabakas izstrādājumu ražotāja Philip Morris izpilddirektors Andrē Kalantzopulos.

Kompānija jau gatavojas pavisam drīz atteikties no cigarešu tirdzniecības, priekšroku dodot jau pirms pāris gadiem klajā laistajām IQOS cigaretēm, kas uzskatāmas par hibrīdu starp tradicionālajām cigaretēm un e-cigaretēm. Uzlādējama ierīce, kurā ievieto mazāka izmēra cigareti, uzsilda tās tabaku tiktāl, lai to aizdedzinātu bez uguns palīdzības. Nerodas dedzināšanas produkti ar veselībai kaitīgajiem dūmiem un darvu, taču sasilda cigareti, ražojot tabakas aromāta tvaikus. Kompānija cer ar šo produktu uzrunāt tos smēķētājus, kuriem nešķiet vilinošs e-cigaretes formāts.

Philip Morris, kas šo produktu daudzviet jau tirgo, tostarp Japānā, Šveicē un Itālijā, ir pārliecināta, ka šis produkts nodara mazāku kaitējumu veselībai.

"Es ticu, ka pienāks brīdis, kad būsim pieņēmuši šos pielāgotos produktus tiktāl, ka tie gūs pārsvaru pār tradicionālo cigareti, un kopā ar valstu valdībām varēsim lemt par cigarešu tirgus beigām," paudis Kalantzopulos.

Lai gan tabakas tirgus sarūk un arvien vairāk cilvēku atsakās no tabakas produktiem, Phillip Morris lēš, ka 2025. gadā pasaulē būs vairāk nekā miljards smēķētāju. Kompānija pēdējos gados ieguldījusi vairāk nekā divus miljardus dolāru "mazināta riska" produktos, kas nodrošina nikotīna devu bez kaitīgajiem sadegšanas produktiem.

"Smēķētājiem pievēršoties elektroniskajām cigaretēm un citiem produktiem, kuri tiek piedāvāti ar mērķi mazināt riskus cilvēku veselībai, patiešām varēsim runāt par sabiedrības veselības stāvokļa uzlabošanos," norāda Lielbritānijas veselības fonds. "Taču, kamēr nav gūti neatkarīgi pierādījumi, ka IQOS un tamlīdzīgi produkti patiesi ir mazāk kaitīgi kā tradicionālā smēķēšana, tos būtu jāregulē vienlīdzstingri kā tradicionālās cigaretes, piebildis fonds.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits