Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Samsung mantiniekam piespriesto ieslodzījumu aizstāj ar nosacītu cietumsodu

Dienvidkorejas tiesa pirmdien mīkstināja rūpniecības konglomerāta Samsung mantiniekam Ļi Džējonam piespriesto sodu par kukuļdošanu un citiem likumpārkāpumiem, piecu gadu ieslodzījumu aizstājot ar divarpus gadu nosacītu cietumsodu.

Augustā piespriesto cietumsodu bija pārsūdzējis gan Samsung mantinieks, kas savu vainu neatzīst, gan prokuratūra, kas, tāpat kā pirmās instances tiesā, pieprasīja viņam piespriest 12 gadu ieslodzījumu.

Ļi Džējons ir firmas Samsung Electronics uzraudzības padomes priekšsēdētāja vietnieks un konglomerāta Samsung Group uzraudzības padomes priekšsēdētāja Ļi Kunhi vienīgais dēls.

Ļi Džējons tika notiesāts par kukuļdošanu, zagtu līdzekļu slēpšanu, līdzekļu izšķērdēšanu un nepatiesas liecības sniegšanu.

Jau vēstīts, ka Dienvidkorejas parlaments 2016.gada 9.decembrī nobalsoja par toreizējās valsts prezidentes Pakas Gunhje impīčmentu, jo viņa iesaistīta korupcijas skandālā, ko izraisīja ziņas, ka viņa esot izdarījusi spiedienu uz lielajiem uzņēmumiem, lai tie ziedotu desmitiem miljonu eiro vērtas summas prezidentes draudzenes Čojas Sunsilas vadītajiem fondiem.

Samsung ir lielākais ziedotājs Čojas fondiem un tiek turēts aizdomās arī par Čojas meitas jāšanas treniņu sponsorēšanu Vācijā apmaiņā pret pakalpojumiem.

Prokurori apgalvoja, ka Ļi devis Pakai un Čojai kukuļus 35 miljonu eiro apmērā, lai iegūtu valsts atbalstu pretrunīgi vērtētajai divu Samsung kompāniju apvienošanai 2015.gadā.

Samsung tik tikko panāca akcionāru piekrišanu šīs grupas kompāniju Samsung C&T un Cheil Industries apvienošanai.

Apvienošanās pretinieki uzskata, ka tā netaisni devusi labumu Samsung dibinātāju ģimenēm, kaitējot mazākuma akcionāriem. Tomēr Nacionālais pensiju dienests, kas ir trešais lielākais pensiju fonds pasaulē un liels Samsung akcionārs, atbalstīja šo apvienošanos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits