Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Samsung šefu atkal nopratina aizdomās par korupciju

Dienvidkorejas prokuratūra pirmdien vēlreiz izsaukusi uz nopratināšanu rūpniecības konglomerāta Samsung mantinieku Ļi Džējonu aizdomās par saisību ar korupcijas skandālu, kas noveda līdz Dienvidkorejas prezidentes Pakas Kin Hje impīčmentam, vēsta BBC.

Lai gan prokuratūra uzstāja, ka Ļi jāapcietina, tiesa nesen atzina, ka šāda drošības līdzekļa piemērošanai nav pietiekama pamatojuma. Taču pašlaik izmeklētājiem kļuvuši zināmi jauni fakti, kas tiesas lēmuma brīdī vēl nebija zināmi, tāpēc varētu rasties jauni iemesli uzņēmēja, kurš ir ir firmas Samsung Electronics uzraudzības padomes priekšsēdētāja vietnieks un konglomerāta Samsung Group uzraudzības padomes priekšsēdētāja Ļi Kunhi dēls, apcietināšanai, norāda mediji.

Iepriekš vēstīts, ka Dienvidkorejas parlaments 9.decembrī nobalsoja par Pakas impīčmentu, jo viņa iesaistīta korupcijas skandālā, ko izraisīja ziņas, ka viņa esot izdarījusi spiedienu uz lielajiem uzņēmumiem, lai tie ziedotu desmitiem miljonu eiro vērtas summas prezidentes draudzenes Čojas Sunsilas vadītajiem fondiem.

Paka tiek vainota arī slepenu dokumentu nodošanā Čojai, kas neieņem nekādus oficiālus amatus un kurai attiecīgi nav dotas piekļuves tiesības slepenai informācijai. 

Čoja arī ietekmējusi politiskus lēmumus, tostarp amatpersonu iecelšanu.

Samsung ir lielākais ziedotājs Čojas fondiem un tiek turēts aizdomās arī par Čojas meitas jāšanas treniņu sponsorēšanu Vācijā apmaiņā pret pakalpojumiem.

Prokurori apgalvoja, ka Ļi devis Pakai un Čojai kukuļus 43 miljardu vonu (34,4 miljonu eiro) apmērā, lai iegūtu valsts atbalstu pretrunīgi vērtētajai divu Samsung kompāniju apvienošanai 2015.gadā. Viņi arī tur Ļi aizdomās par naudas piesavināšanos un nepatiesu liecību došanā zem zvēresta parlamenta sēdē decembrī.

Samsung tik tikko panāca akcionāru piekrišanu šīs grupas kompāniju Samsung C&T un Cheil Industries apvienošanai. Apvienošanās pretinieki uzskata, ka tā netaisni deva labumu Samsung dibinātāju ģimenēm, kaitējot mazākuma akcionāriem. Tomēr Nacionālais pensiju dienests, kas ir trešais lielākais pensiju fonds pasaulē un liels 

Samsung akcionārs, atbalstīja šo apvienošanos.

Prokurori veikuši kratīšanas vairākos "Samsung" birojos un Nacionālajā pensiju dienestā, kas atrodas Dienvidkorejas Labklājības ministrijas pakļautībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits