Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Afganistānas drošības spēki konfiscējuši desmit tonnas sprāgstvielu

Afganistānas drošības spēki arestējuši piecus nemierniekus un konfiscējuši desmit tonnas sprāgstvielu, ko tie bija plānojuši izmantot uzbrukumos cilvēku pārpilnās vietās Kabulā, sestdien paziņoja amatpersonas.

Sprāgstvielas bija paslēptas smagajā automašīnā ar kartupeļu kravu un tika pārtvertas Kabulā tikai divas dienas pirms talibu pagājušajā svētdienā sarīkotajiem koordinētajiem uzbrukumiem Kabulā un apkārtējās provincēs, kuros gāja bojā aptuveni 50 cilvēki. "Ja sprāgstvielas būtu izmantotas, tas būtu izraisījis liela mēroga asinsizliešanu," žurnālistiem Kabulā pavēstīja drošības spēku preses pārstāvis Šafikulla Tahiri. Trīs no arestētajiem ir pakistānieši un divi ir afgāņi un viņi sprāgstvielas nopirkuši Pakistānā.

Talibu kaujinieki pagājušajā svētdienā Kabulā sarīkoja koordinētu uzbrukumu ārvalstu vēstniecību kvartālam, NATO mītnei un parlamenta ēkai, paziņojot, ka tas ir sākums pavasara ofensīvai.

Kabulā talibi uzbruka ASV, Lielbritānijas, Vācijas un Japānas vēstniecībām, NATO mītnei un parlamenta ēkai, bet vardarbība uzliesmoja arī ārpus galvaspilsētas, kaujiniekiem uzbrūkot valdības ēkām Lougaras provincē, Džalālābādas lidostai un policistu apmācības centram Paktijas provincē. Talibu uzbrukumos un drošības spēku prettriecienos kopumā Afganistānā tika nogalināti 36 talibu kaujinieki, astoņi Afganistānas drošības spēku karavīri un trīs civiliedzīvotāji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits