Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Aicina izvirzīt apsūdzības pret Izraēlas premjeru

Izraēlas policija rekomendējusi izvirzīt apsūdzības valsts premjerministram Ehudam Olmertam aizdomās par koruptīvu noziegumu veikšanu. Lēmums par apsūdzības izvirzīšanu jāpieņem Izraēlas ģenerālprokuroram, raksta BBC.

Policija apgalvo, ka iespējamās apsūdzības saistītas ar kukuļošanu, krāpšanu un naudas atmazgāšanu. E.Olmerts visas pret sevi izvirzītās apsūdzības noraidījis un paziņojis, ka šomēnes atkāpsies no valdības vadītāja amata, jo viņa vārds saistīts ar vairākām paralēli veiktām izmeklēšanām korupcijas lietās.

Izraēlas policijas rīcībā esot pierādījumi, ka E.Olmerts pieņēmis vairākus desmitus tūkstošus dolāru lielus kukuļus no amerikāņu biznesmeņa Morisa Talanskija. Viņš arī apsūdzēts par dubultu prasības iesniegšanu valdības aģentūrām ceļojuma tēriņu atmaksai. Šīs epizodes datējamas ar laiku, kad E.Olmerts pildīja Jeruzālemes mēra pienākumus un ieņēma Izraēlas tirdzniecības un industrijas ministra amatu pirms kļūšanas par premjeru 2006.gadā.

Viņa advokāts uzskata, ka policijas rekomendācija ir nenozīmīga. "Vienīgā pilnvarotā persona, kas var izvirzīt apsūdzības pret premjeru, ir ģenerālprokurors," teikts E.Olmerta advokāta paziņojumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits