Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Alžīrietis atzīstas plānos spridzināt Ņujorkas sinagogas

Alžīriešu imigrants Ahmeds Ferhani, kurš gatavojies sarīkot asinspirti Ņujorkas Manhetenas rajona sinagogās un baznīcās, otrdien atzinis vainu apsūdzībās terorismā, pavēstīja varasiestādes, norādot, ka spriedums šajā lietā tiks pasludināts janvārī.

27 gadus vecā Ferhani vainas atzīšana ir "pirmā reize, kopš Ņujorkā neilgi pēc 2001.gada 11.septembra tika pieņemti terorisma apkarošanas likumi, kad kāds terorists ir notiesāts saistībā ar valsts terorisma apsūdzībām", sacīja Manhetenas apgabala prokurors Sairuss Veinss. Spriedums Ferhani lietā tiks pasludināts 30.janvārī.

Ferhani tika arestēts 2011.gada maijā kopā ar 21 gadu veco Mohamedu Mamduhu. Abi vīrieši esot atzinušies, ka viņi gatavojuši uzbrukumu debesskrāpim Empire State Building.

Mamduhs un Ferhani plānojuši no 2010.gada oktobrim līdz 2011.gada maijam sarīkot sprādzienus Manhetenas baznīcās un sinagogās, šādi paužot varmācīgu vēstījumu ASV kristiešu un jūdaistu kopienām, liecina tiesā iesniegtie dokumenti. Septiņus mēnešus ilgušās izmeklēšanas gaitā veikti ieraksti, kas liecina, ka Mamduhs un Ferhani izstrādājuši plānus uzbrukumiem Ņujorkas visai lielajai ebreju kopienai, apliecināja Manhetenas prokuratūra.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits