Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

ANO: Āfrikas lielākajā bēgļu krīzē izšķērdēti miljoniem dolāru

ANO bēgļu aģentūra Āfrikas lielākajā bēgļu krīzē nelietderīgi iztērējusi miljoniem dolāru, teikts iekšējās izmeklēšanas ziņojumā. Cita starpā 320 000 dolāru iztērēti būvei, kas galu galā kļuvusi par Ugandas premjerministra biroja autostāvvietu.

ANO iekšējās kontroles dienesta jaunākajā ziņojumā teikts, ka šobrīd 11 miljoni dolāru tiek tērēti, lai veiktu Ugandā ieceļojušo Dienvidsudānas bēgļu atkārtotu skaitīšanu un apzinātu "bēgļus-rēgus", kuru skaits varētu būt lēšams vairākos simtos tūkstošu.

Uzdodot realitātei neatbilstoši lielu bēgļu skaitu, iespējams saņemt lielāku palīdzības finansējumu, bet starpību negodprātīgas amatpersonas var paturēt sev.

2016.gada jūlijā atsākoties kaujām, no Dienvidsudānas uz Ugandu devās vairāk nekā miljons bēgļu, bet ANO un citas palīdzības organizācijas aicināja palielināt tām palīdzību, lai tās bēgļiem varētu nodrošināt pārtiku un pajumti.

Uganda izpelnījusies starptautiskās sabiedrības uzslavas par bēgļu uzņemšanu, vienlaikus saņemot pārmetumus par procesa gaitā notiekošo korupciju.

ANO bēgļu aģentūra piešķīrusi 7,9 miljonus dolāru loģistikas uzņēmumam, lai tas izbūvētu ceļus 1200 kilometru garumā, kaut arī "tam nav bijusi pieredze ceļu būvniecībā", teikts ziņojumā.

ANO bēgļu aģentūras sabiedrisko attiecību pārstāvji un Ugandas premjerministrs uz lūgumiem komentēt šo informāciju pagaidām nav atsaukušies.

Top komentāri

kekso
k
ANO tiek uzturēts par nodokļu maksātāju naudu? par daudz naudas viņiem, daudz par daudz
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits